Категорія
Новини
Дата

Китай хоче допомогти Росії. Але невідомо, як і коли – Financial Times

Державний департамент США розіслав дипломатам США та Азії телеграми про те, що Китай «сигналізував відкритість» до ідеї надати військову допомогу Росії в контексті її вторгнення в Україну. Financial Times повідомляє про це із посиланням на чиновників, які знайомі із телеграмами американських дипломатів. Але телеграми не містили інформації, чи надав Пекін допомогу Росії зараз або надасть у майбутньому.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Держдепартамент США проінформував дипломатів про те, що «Пекін відреагував позитивно на прохання» надати допомогу Росії.
  • Але телеграми, які Держдепартамент США надіслав союзникам, не містили інформації про те, що Китай сигналізує підтримку Росії в майбутньому чи він уже почав надавати військову допомогу. У них також не було інформації, на якій стадії конфлікту Пекін показав відкритість і запропонував допомогти.

Контекст

За словами американських посадовців, Росія попросила у Китаю надати їй військову техніку для підтримки свого вторгнення в Україну, передає Financial Times. Росія просила у Китаю військову техніку та іншу допомогу. Вони відмовилися повідомити подробиці про те, про яку техніку йдеться. США готуються попередити союзників про ситуацію на тлі деяких ознак того, що Китай може готуватися допомогти Росії. 

Посольство Китаю в США в неділю заявило, що не знає про будь-який запит Росії чи позитивну відповідь Китаю на Москву. Росія в понеділок також заперечила будь-який запит до Китаю.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні