Категорія
Новини
Дата

Klarna оцінили у понад $45 млрд. Компанія підтвердила статус найдорожчого фінтех-сервісу Європи

Європейський фінтех-стартап Klarna, який надає можливість купити товар у розстрочку, залучив новий раунд фінансування. Компанію оцінили в понад $45,6 млрд, пише TechCrunch.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія змогла залучити $639 млн інвестицій.
  • Раунд фінансування очолив фонд Vision Fund 2 SoftBank. Також взяли участь існуючі інвестори Adit Ventures, Honeycomb Asset Management і WestCap Group.
  • Нова оцінка $45,6 млрд на 47,3% більша в порівнянні з оцінкою Klarna в ході попереднього раунду фінансування на початку березня, коли компанія залучила $1 млрд.
  • Також це на 330% більше, ніж оцінка компанії у $10,6 млрд під час раунду фінансування у вересні минулого року.
  • Гендиректор і співзасновник Klarna Себастьян Семятковський сказав, що компанія активно зростає у США і планує частково використовувати новий капітал для продовження зростання.
  • За словами Семятковського, компанія планує також розширити штат співробітників.

Довідка

Сервіс Klarna запустили в 2005 році шведи Себастьян Семятковський, Віктор Якобссон і Ніклас Адальберт. Засновники Klarna мали на меті надати такий сервіс споживачам, аби вони могли купувати зараз, а платити пізніше.

Вперше Klarna стала найдорожчою фінтех-компанією в Європі в серпні 2019 року, коли була оцінена в $5,5 млрд, залучивши $460 млн інвестицій, повідомляв Forbes.

Контекст

За останній рік Klarna активно зростала у США – нині понад 18 млн американських споживачів використовують Klarna. Це на 118% більше, ніж роком раніше. Klarna працює з 24 зі 100 найбільших роздрібних мереж США, що, за даними компанії, «більше, ніж у будь-кого з конкурентів».

Загалом, Klarna присутня на 20 ринках, має понад 90 млн активних користувачів у всьому світі, які здійснюють понад 2 млн транзакцій у день.

Це дає змогу компанії показувати вражаючі фінансові показники. У першому кварталі обсяг продажів Klarna склав $18,1 млрд у порівнянні з $9,9 млрд в першому кварталі минулого року. Всього за 2020 рік обсяг продажів склав $53 млрд.

Дохід Klarna в 2020 році перевищив $1 млрд. За словами Семятковського, хоча компанія була прибутковою протягом перших 14 років, останні два роки не була такою навмисно. «Ми значно збільшили інвестиції в наше зростання і технології», – сказав Семятковський.

Тільки в 2021 році Klarna вийшла на шість нових ринків, включаючи Францію і Нову Зеландію.

Найближчий конкурент Klarna у Європі – фінтех-стартап Revolut, який у лютому минулого року залучив $500 млн при оцінці в $5,5 млрд. А також Лондонський фінтех-стартап Checkout.com, який у січні оцінили в $15 млрд.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні