Категорія
Новини
Дата

«Клуб успішних країн». ОЕСР розпочинає діалог щодо вступу України

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) 5 жовтня повідомила про старт початкового діалогу щодо вступу України. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, ця процедура передує дискусії Ради ОЕСР щодо прийняття України та підготовки дорожньої карти.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Початковий діалог з Україною щодо вступу буде розроблено для того, щоб посилити дотримання стандартів Організації та участь в органах ОЕСР, повідомив генсекретар ОЕСР Матіас Корман. За його словами, також ведеться робота над якнайшвидшим відкриттям Офісу ОЕСР у Києві.
  • Як зазначив Шмигаль, ОЕСР є так званим «клубом успішних країн», на який припадає понад 62% світового ВВП. «Прийняття України в коло розвинених держав насамперед є важливим маркером готовності нашої країни до вступу в ЄС та сигналом для іноземних компаній, що Україна – перспективне місце для інвестицій та розвитку бізнесу», – наголосив прем’єр-міністр.

Контекст

Прем’єр-міністр Шмигаль передав від імені держави заявку на вступ до ОЕСР 5 липня на полях Конференції з питань відновлення в Лугано. 29 вересня Шмигаль виступив із промовою на відкритті засідання Ради ОЕСР, де заявка розглядалася.

ОЕСР – міжнародна організація, членами якої на сьогодні є 37 країн. 70 країн мають статус партнерів ОЕСР, беручи участь у багатьох сферах її діяльності. За впливом ОЕСР належить до трійки провідних світових економічних установ разом з МВФ та Світовим банком.

Організація виступає майданчиком, де її члени можуть обговорювати та визначати напрямки політичного, економічного та соціального розвитку, обмінюватись досвідом, знаходити рішення проблем узгодженої політики та координувати внутрішню політику.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні