Компанія Hyperloop One закривається і розпродає активи – Bloomberg /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Компанія Hyperloop One закривається і розпродає активи – Bloomberg

Getty Images

Американська компанія Hyperloop One, яка займалася проєктом транспортування людей і вантажів герметичними металевими трубами зі швидкістю звуку, закривається та розпродає свої активи, пише Bloomberg.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • З моменту заснування у 2014 році Hyperloop One зібрала понад $450 млн. Компанія побудувала невеликий тестовий трек поблизу Лас-Вегаса, щоб розвинути свою транспортну технологію, і деякий час мала назву Virgin Hyperloop One після інвестицій Virgin мільярдера Річарда Бренсона. Проте Virgin відмовилася від бренду після того, як у 2022-му компанія вирішила зосередитися на вантажних перевезеннях.
  • Hyperloop One вже звільнила більшість співробітників і намагається продати залишки активів, зокрема тестовий трек і обладнання, повідомив один зі співрозмовників видання. На початку 2022 року в Hyperloop One працювало понад 200 осіб. 
  • Компанія закрила свій офіс у Лос-Анджелесі. Іншим працівникам, яким доручено наглядати за продажем активів, повідомили, що їхня робота закінчується 31 грудня.
  • Дубайський конгломерат DP World підтримував Hyperloop One з 2016 року, він володіє контрольним пакетом акцій. Саме йому передадуть інтелектуальну власність стартапу.

Контекст

Ідею Hyperloop у 2012 році запропонував Ілон Маск. Вона полягає в тому, щоб у трубах над поверхнею землі в умовах сильно розрідженого повітря зі швидкістю до 1220 км/год пересувалися капсули з пасажирами або вантажами.

Компанію Hyperloop One заснували у червні 2014 року, реорганізували та перейменували 12 жовтня 2017-го. У листопаді 2020 року Virgin Hyperloop One провела у США перше у світі тестування надшвидкісної транспортної системи з людьми.

Щодо самої концепції, то вона є відкритою і до її реалізації може підключитися будь-хто. Розробки в цій галузі ведуть багато компаній, зокрема, нідерландська Hardt Hyperloop, американська Hyperloop Transportation Technologies та швейцарська Swisspod Technologies, а також компанія Ілона Маска The Boring Company.

У 2022 році Boring Company заявила про початок повномасштабних випробувань швидкісної транспортної системи Hyperloop. Комерційні перевезення через Hyperloop, зокрема, планували запустити у 2027 році. Першу трубопровідну трасу хочуть розгорнути в Індії, потім – у Саудівській Аравії.

У червні 2018 року Мінінфраструктури України та Hyperloop Transport Technologies (HTT) підписали договір про співпрацю. Тодішній очільник Володимир Омелян заявив, що у 2023 році в Україні запустять лінію вакуумного поїзда, яких рухатиметься зі швидкістю близько 1000 км/год. Проте від ідеї реалізації проєкту в Україні відмовилися після президентських виборів 2019 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні