Категорія
Новини
Дата

Криптобіржа Binance призупинила виведення біткоїна через збій

1 хв читання

Найбільша у світі криптовалютна біржа Binance призупинила виведення біткоїна, повідомив у Twitter гендиректор Binance Чанпен Чжао. Проблема виникла на тлі падіння курсу найпопулярнішої криптовалюти.

Ключові факти

  • Binance тимчасово припинила виведення біткоїну. Причиною збою Чжао назвав «завислу транзакцію» і пообіцяв усунути несправність протягом 30 хвилин. Пізніше Чжао повідомив, що для усунення неполадок знадобиться більше часу.
  • Технічна несправність впливає лише на мережу Bitcoin, заявив він. 
  • Як і раніше користувачі можуть виводити біткоїни в інших мережах, наприклад, BEP-20.
  • О 18:30 Binance відновила можливість виводити кошти у біткоїнах.

Контекст

Біржа має 120 млн користувачів. У 2021 році через неї провели крипти на $34,1 трлн. Вартість компанії оцінюють у $300 млрд.

У понеділок, 13 травня, біткоїн впав до найнижчого рівня з грудня 2020 року. Криптовалюта коштує $23,8 (на 16:00 за Києвом).

У травні біткоїн впав на 13% і втратив більш ніж половину своєї вартості, оскільки в листопаді минулого року досяг рекордного рівня в $69 000. У березні біткоїн та інші криптовалюти дорожчали на тлі загальної схильності до ризику на світових ринках, а також зростаючої інституційної підтримки криптовалют. Тоді вартість біткоїна фіксувалася на рівні близько $45 000.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні