Категорія
Новини
Дата

Криптобіржа Coinbase заблокувала 25 000 гаманців, пов’язаних з росіянами

Одна з найбільших криптовалютних бірж Coinbase заблокувала близько 25 000 адрес, пов’язаних з росіянами або російськими компаніями. Про це в блозі компанії написав головний юрист Coinbase Пол Грюол.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Головні факти:

  • «Сьогодні Coinbase заблокувала понад 25 000 адрес, пов’язаних із російськими фізичними або юридичними особами, які, на нашу думку, займаються незаконною діяльністю, багато з яких ми виявили під час власних активних розслідувань. Коли ми визначили ці адреси, ми поділилися ними з урядом для подальшої підтримки застосування санкцій», – написав Грюол.
  • Біржа також запровадила низку нових правил, серед яких блокування активів підсанкційних персон та постійний моніторинг нових адрес, щоб виявляти серед них санкційні і швидко блокувати їх.

Контекст:

За словами Грюола, криптоактиви не допоможуть Росії обійти санкції: «Один лише російський центральний банк має понад $630 млрд в основному іммобілізованих резервних активів. Це більше, ніж загальна ринкова капіталізація всіх цифрових активів і в 5-10 разів перевищує загальний щоденний обсяг торгівлі всіх цифрових активів. Тобто спроба приховати великі транзакції за допомогою відкритої та прозорої криптотехнології була б набагато складнішою, ніж іншими усталеними методами (наприклад, з використанням фіату, мистецтва, золота або інших активів».

Росіяни можуть спробувати обійти санкції криптоактивами, але у такому масштабі це потребуватиме масових покупок, які будуть помітними. Така купівельна активність, ймовірно, призведе до різкого зростання цін, пише Грюол.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні