СЕО та президент Boeing Дейв Келхун /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Криза літака 737 Max. Boeing оголосив про зміну топменеджменту, президент компанії піде у відставку

СЕО та президент Boeing Дейв Келхун Фото Getty Images

СЕО та президент Boeing Дейв Келхун повинен піти у відставку наприкінці цього року в рамках масштабних змін у американському авіавиробнику, що перебуває у важкому становищі, пише Financial Times.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Також голова компанії Ларрі Келлнер не балотуватиметься на переобрання до ради директорів компанії. Його замінить колишній виконавчий директор Qualcomm Стів Молленкопф.
  • Boeing оголосила, що Стен Діл, голова Boeing Commercial Airplanes, який опинився в центрі недавньої кризи, піде у відставку з понеділка. Його замінить головний операційний директор компанії Стефані Поуп.
  • Келхун, давній директор Boeing та ветеран General Electric Co. і Blackstone Group LP, завершить свій термін на посаді генерального директора, займаючись наслідками кризи, повʼязаної з літаком 737 Max.
  • У листі співробітникам Boeing у понеділок Келхун назвав інцидент із Alaska Airlines «переломним моментом для Boeing».

Контекст

Компанія Boeing вже більше пʼяти років страждає від проблем з літаками, включаючи дві катастрофи 737 Max зі смертельними наслідками у 2018 та 2019 роках, внаслідок яких загинуло 346 людей. 

Під керівництвом Келхуна компанія Boeing повернула 737 Max у комерційну експлуатацію у 2020 році. У той час як виробник літаків відновлював свою репутацію і готувався знову доставити свій Boeing 737 до Китаю, 5 січня літак Alaska Airlines 737 Max 9 втратив панель фюзеляжу в повітрі, що знову призвело до хаосу у компанії. Проблеми призвели до безлічі порушень безпеки та сукупних збитків на суму понад $31 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні