Акції Boeing обвалилися після інциденту з розгерметизацією літака у США /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Акції Boeing обвалилися після інциденту з розгерметизацією літака у США

Getty Images

Акції компанії Boeing Co. впали у ціні на торгах на 9% у звʼязку з розгерметизацією літака 737 Max 9 авіакомпанії Alaska Airlines та тимчасовою зупинкою польотів усіх літаків цієї моделі у США, Європі та інших країнах, пише Associated Press.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Акції Boeing Co. впали на 9% у понеділок, у перший день торгів з моменту інциденту. Акції Alaska Airlines впали на 4%, а акції Spirit AeroSystems, яка виробляє фюзеляж Boeing 737 Max, – на 14%.
Getty Images

Getty Images

  • За кілька годин після розгерметизації літака FAA розпорядилося зупинити польоти 171 з 218 літаків Max 9, що перебувають в експлуатації, зокрема всіх, які використовуються Alaska Airlines і United Airlines, допоки їх не буде перевірено. Обидві авіакомпанії вже почали скасовувати рейси за участю літаків Max 9.
  • Вранці 8 січня авіакомпанія Alaska Airlines була змушена скасувати 20% усіх рейсів, загалом 141. United скасувала 221 рейс, або 8% від загальної кількості рейсів, запланованих на понеділок.

Контекст

6 січня пасажирський літак Boeing 737 Max 9, що прямував з Портленда в Онтаріо, здійснив екстрену посадку в аеропорту вильоту після того, як у лайнера відвалилася заглушка люка аварійного виходу. На відео, розміщених пасажирами в інтернеті, видно дірку на місці обшитих панелями дверей. Жоден із 171 пасажира та шести членів екіпажу внаслідок інциденту серйозно не постраждав.

Згодом втрачену дверну заглушку було знайдено неподалік Портленда, штат Орегон, на задньому дворі будинку, зараз її перевіряють слідчі.

Згідно з онлайн-записами FAA, вказаний літак зійшов з конвеєра і отримав сертифікацію два місяці тому. За даними іншої служби відстеження FlightRadar24, з моменту введення в комерційну експлуатацію 11 листопада він здійснив 145 рейсів. Політ із Портленда був третім за день.

Max – це найновіша версія Boeing 737, двомоторного вузькофюзеляжного літака, що часто використовується на внутрішніх рейсах США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні