Категорія
Новини
Дата

Крюківський вагонобудівний завод поставить поїзди для київського метро на €79 млн

Тендерний комітет КП «Київський метрополітен» 25 серпня визнав перемогу ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» у тендері на поставку поїздів метро на €79,2 млн. Про це йдеться у пресрелізі підприємства. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Пропозиція КВБЗ була погоджена з Європейським банком реконструкції та розвитку, зазначається у повідомленні.
  • До контракту також включено запчастини, витратні матеріали, устаткування та інструменти для обслуговування, ремонту й супутніх послуг.
  • Наразі очікується укладання контракту та інші процедури, а далі – виготовлення й передача замовнику готової продукції.
  • У тендері брали участь КВБЗ та чеський виробник Skoda. Пропозиція українського підприємства була на 37% дешевшою.
Крюківський вагонобудівний завод поставить поїзди для київського метро на €79 млн /Фото 1

Ескізний проєкт екстер’єру метропоїзда, який КВБЗ пропонує для Києва та Харкова.

Крюківський вагонобудівний завод поставить поїзди для київського метро на €79 млн /Фото 2

Ескізний проєкт інтер’єру метропоїзда, який КВБЗ пропонує для Києва та Харкова.

Контекст

Раніше КВБЗ оприлюднив технічні та дизайнерські рішення екстерʼєру й інтерʼєру поїздів метро, які він пропонує для Київського і Харківського метрополітенів.

Це метропоїзд із асинхронним тяговим приводом з трьома моторними та двома причіпними немоторними вагонами, візки вітчизняного виробництва з центральним пневмопідвішуванням і дисковими гальмами. Довжина поїзда – 97 м, конструкційна швидкість – 90 км/год, призначений термін служби – 50 років, загальна його місткість (з урахуванням пасажирів, які стоять) – 1650 осіб.

Передбачено два інклюзивних, спеціально обладнаних місця для пасажирів на колісному кріслі. Рух пасажирів із вагона до вагона вільний – через герметичні переходи (поїзд-«труба»). Герметичні міжвагонні переходи КВБЗ уже понад 10 років застосовує при виготовленні пасажирського рейкового рухомого складу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні