Категорія
Новини
Дата

Лідер Китаю заявив Байдену, що війна в Україні не відповідає нічиїм інтересам

1 хв читання

Глава КНР Сі Цзіньпін заявив президенту США Джо Байдену, що конфлікти та конфронтації, подібні до подій в Україні, не відповідають нічиїм інтересам. Про це пише Reuters з посиланням на державні ЗМІ Китаю.

Ключові факти:

  • За інформацією китайських медіа, Сі Цзіньпін сказав у розмові з Байденом по відеозв’язку, що міждержавні відносини не повинні перейти у стадію конфронтації, а конфлікти та конфронтації не відповідають жодним інтересам.
  • «Українська криза — це те, чого ми не хочемо бачити», — цитують державні ЗМІ китайського лідера.
  • Згідно з повідомленнями, Сі сказав, що Китай і Сполучені Штати повинні спрямовувати двосторонні відносини в правильному напрямку, і обидві сторони також повинні брати на себе належну міжнародну відповідальність і докладати зусиль для миру в усьому світі.

Контекст:

Адміністрація Байдена раніше публічно і приватно попереджала, що Пекін зіткнеться з жахливими наслідками, якщо надасть матеріальну підтримку війні президента Росії Владіміра Путіна в Україні.

За даними ЗМІ, США повідомили своїм союзникам, що Китай дав зрозуміти про свою готовність надати Москві техніку, яку запитувала РФ. Москва заперечувала звернення до Китаю за військовою допомогою, а міністерство закордонних справ Китаю назвало це повідомлення «дезінформацією».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні