Категорія
Новини
Дата

Лідер Китаю заявив Байдену, що війна в Україні не відповідає нічиїм інтересам

Глава КНР Сі Цзіньпін заявив президенту США Джо Байдену, що конфлікти та конфронтації, подібні до подій в Україні, не відповідають нічиїм інтересам. Про це пише Reuters з посиланням на державні ЗМІ Китаю.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • За інформацією китайських медіа, Сі Цзіньпін сказав у розмові з Байденом по відеозв’язку, що міждержавні відносини не повинні перейти у стадію конфронтації, а конфлікти та конфронтації не відповідають жодним інтересам.
  • «Українська криза — це те, чого ми не хочемо бачити», — цитують державні ЗМІ китайського лідера.
  • Згідно з повідомленнями, Сі сказав, що Китай і Сполучені Штати повинні спрямовувати двосторонні відносини в правильному напрямку, і обидві сторони також повинні брати на себе належну міжнародну відповідальність і докладати зусиль для миру в усьому світі.

Контекст:

Адміністрація Байдена раніше публічно і приватно попереджала, що Пекін зіткнеться з жахливими наслідками, якщо надасть матеріальну підтримку війні президента Росії Владіміра Путіна в Україні.

За даними ЗМІ, США повідомили своїм союзникам, що Китай дав зрозуміти про свою готовність надати Москві техніку, яку запитувала РФ. Москва заперечувала звернення до Китаю за військовою допомогою, а міністерство закордонних справ Китаю назвало це повідомлення «дезінформацією».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні