Категорія
Новини
Дата

Лідери країн G7 заявили про довгострокову підтримку України

Країни «Великої сімки» надаватимуть Україні фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку стільки, скільки буде потрібно. Про йдеться в спільній заяві лідерів групи G7.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Країни G7 заявляють, що допомагатимуть Україні підтримувати суверенітет та територіальну цілісність та обирати власне майбутнє. 
  • «Україна має сама вирішувати про майбутнє мирне врегулювання, без зовнішнього тиску чи впливу», — наголошується у заяві.
  • G7 обіцяють продовжувати координувати зусилля для задоволення нагальних потреб України у військовій та оборонній техніці. Також у заяві йдеться про матеріальну, навчальну та матеріально-технічну, розвідувальну та економічну підтримку для розбудови збройних сил.
  • Країни G7 продовжать підтримувати в захисті українських мереж від кіберінцидентів та у сферах енергетичної безпеки ядерних матеріалів та об’єктів, екології та водокористування.

Ключова цитата

«Ми готові досягти домовленостей разом із зацікавленими країнами та установами та Україною щодо стійких зобов’язань у сфері безпеки, щоб допомогти Україні захистити себе, забезпечити її вільне та демократичне майбутнє та стримувати майбутню російську агресію», — йдеться у заяві.

Контекст

26 червня у Німеччині розпочався саміт лідерів Групи семи. На зустріч, що відбулася у замку Ельмау в баварських Альпах, прибули лідери США, Канади, Німеччини, Франції, Британії, Італії та Японії. Були присутні також президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та президент Євроради Шарль Мішель як представники від ЄС. 

Головну увагу лідери G7 зосередили на Україні і тому, як діяти далі у питанні санкцій проти РФ. Також планувалося обговорити питання середньо- та довгостроковій відбудови України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні