Категорія
Новини
Дата

LinkedIn відправила більшість співробітників у тижневу оплачувану відпустку. Причина – боротьба з вигорянням

Соцмережа LinkedIn із 5 квітня відправляє співробітників у тижневі оплачувані відпустки. Таким чином, робітники отримають можливість підзарядитися й уникнути вигоряння, зазначила CNN директорка з персоналу LinkedIn Теуіла Хансон.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Роботу продовжить ключова група співробітників, які зможуть взяти вихідні пізніше.
  • Завдяки тому, що у відпустку підуть майже всі співробітники, після повернення до роботи ні у кого не буде «завалів» і відпочинок триватиме трохи довше, впевнена Хансон.
  • Також LinkedIn регулярно проводить внутрішні опитування співробітників, щоб дізнатися, як їхні справи.
  • За словами Хансон, тільки в період пандемії працівники по-справжньому зрозуміли, що таке вигоряння. Щоб запобігти цьому, компанія створила ініціативу під назвою LiftUp! – «дні без робочих зустрічей» і проводить тренінги для менеджерів з проблеми емоційного вигоряння.
  • Після пандемії LinkedIn продовжить працювати в «гнучкому» режимі, поєднуючи дистанційку та офіс.

Контекст

Аби попередити вигоряння співробітників, наприкінці березня керівниця американської фінансова корпорація Citigroup Inc. Джейн Фрейзер заборонила робочі відеодзвінки по п'ятницях, пише Bloomberg з посиланням на внутрішній лист.

Під час дистанційки стираються кордони між роботою і домом, тому працівникам потрібні перерви, заявила вона. Також були введені інші заходи, аби полегшити роботу співробітників, які страждають через дистанційку. Зокрема, запроваджено новий вихідний для всієї компанії – 28 травня став «Днем перезавантаження Citi».

Наприкінці 2020 року Citigroup Inc. надав працівникам можливість взяти 12-тижневий відпочинок у рамках нових пільг після пандемії COVID-19. Співробітники також можуть брати до п'яти додаткових днів відпусток щороку починаючи з 2021-го, пише Bloomberg.

Також популярності набуває ідея скороченого робочого тижня. Зокрема, уряд Іспанії ухвалив пілотний проєкт, який передбачає запровадження в країні чотириденного робочого тижня. Експеримент триватиме три роки, в рамках якого компаніям пропонують фіндопомогу в разі добровільного переведення персоналу на 32-годинний трудовий тиждень зі збереженням зарплати. З грудня 2020 року гігант споживчих товарів Unilever у Новій Зеландії почав тестувати чотириденний робочий тиждень, аби поліпшити ментальний стан співробітників і підвищити їхню продуктивність.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні