Категорія
Новини
Дата

«Лише виконавець». У Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон

1 хв читання

Підозрюваного у вбивстві мовознавиці і колишньої народної депутатки Ірини Фаріон затримано в Дніпрі, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. За його словами, є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у Фаріон.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Клименко повідомив, що фігуранту 18 років, він мешканець Дніпра. Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові.
  • «Важливо дізнатися всі деталі. Наразі слідство схиляється до думки, що стрілець – лише виконавець», – написав Клименко. 
«Лише виконавець». У Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон /Фото 1

Фото: Ігор Клименко

  • За словами очільника МВС, затриманню передумали 139 годин безперервної роботи команди оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів, інших поліцейських служб, співробітників Служби безпеки України.
  • Згідно із повідомленням, було перевірено кожен куточок по маршруту відходу ймовірного стрільця та обшукано близько 100 га лісу.
  • «Врешті підозрюваного вистежили. Встановили особу. Маючи його фото, це була справа часу: смарт-камери відеоспостереження зловили його всюди», – заявив очільник МВС.
  • Зараз затриманий перебуває у поліції. 

Контекст

Увечері 19 липня у Львові невідомий стріляв у Фаріон, від отриманих поранень вона померла у лікарні. Фаріон було 60 років, вона була депутаткою Верховної Ради сьомого скликання у 2012–2014 роках від партії ВО «Свобода». 

20 липня президент Володимир Зеленський повідомив, що досліджуються всі версії вбивства Фаріон, включно з тією, що «веде в Росію».

21 липня пресслужба Національної поліції опублікувала фото і оприлюднила прикмети розшукуваного: вік – близько 20 років, зріст – 170-180 см, худорлявої статури.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд