Категорія
Новини
Дата

Литва передасть Україні 36 зенітних установок для збиття безпілотників

Уряд Литви передасть Україні 36 зенітних установок L70 для протидії ворожим безпілотникам. Про це заявив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас на пресконференції в Ukraine Media Centre, пише Babel.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У Литві завершилися навчання 15 інструкторів, які будуть готові працювати на території України і готувати українських військових, повідомив Анушаускас. 
  • «Також ми передаємо Україні 36 зенітно-ракетних комплексів, які можуть ефективно протидіяти дронам», – заявив він.
  • Водночас міністр оборони Олексій Резніков, який також брав участь у заході, наголосив, що Литва підготувала інструкторів, які погодилися на території України навчити українських військових.
  • «Хочу відзначити важливість того, що литовська сторона готує не просто операторів ЗРК, а саме інструкторів, які потім зможуть навчити наших військових. Тобто вони тренують тренерів. І це потім дає нам можливість, щоб наші українські інструктори, навчені в Литві, продовжували готувати наші екіпажі вже тут», – заявив він.

Контекст

Від початку великої війни Литва надала Україні військової допомоги на €283 млн, а в 2023 році ця сума зросте ще на €40 млн, заявляв раніше Анушаускас Delfi.

«Планується закупівля нової техніки та іншого обладнання, що виробляється в Литві та якого потребують українці. Не виключаю, що в межах модернізації литовської армії ми зможемо передати й певне озброєння», – сказав міністр.

За його словами, надана допомога включає системи ППО, легке піхотне озброєння, протитанкові засоби, міномети, кулемети, боєприпаси, а також броньовані машини та гаубиці, зокрема 62 бронетранспортери М113.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні