Категорія
Новини
Дата

Литва передасть Україні 36 зенітних установок для збиття безпілотників

1 хв читання

Уряд Литви передасть Україні 36 зенітних установок L70 для протидії ворожим безпілотникам. Про це заявив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас на пресконференції в Ukraine Media Centre, пише Babel.

Ключові факти

  • У Литві завершилися навчання 15 інструкторів, які будуть готові працювати на території України і готувати українських військових, повідомив Анушаускас. 
  • «Також ми передаємо Україні 36 зенітно-ракетних комплексів, які можуть ефективно протидіяти дронам», – заявив він.
  • Водночас міністр оборони Олексій Резніков, який також брав участь у заході, наголосив, що Литва підготувала інструкторів, які погодилися на території України навчити українських військових.
  • «Хочу відзначити важливість того, що литовська сторона готує не просто операторів ЗРК, а саме інструкторів, які потім зможуть навчити наших військових. Тобто вони тренують тренерів. І це потім дає нам можливість, щоб наші українські інструктори, навчені в Литві, продовжували готувати наші екіпажі вже тут», – заявив він.

Контекст

Від початку великої війни Литва надала Україні військової допомоги на €283 млн, а в 2023 році ця сума зросте ще на €40 млн, заявляв раніше Анушаускас Delfi.

«Планується закупівля нової техніки та іншого обладнання, що виробляється в Литві та якого потребують українці. Не виключаю, що в межах модернізації литовської армії ми зможемо передати й певне озброєння», – сказав міністр.

За його словами, надана допомога включає системи ППО, легке піхотне озброєння, протитанкові засоби, міномети, кулемети, боєприпаси, а також броньовані машини та гаубиці, зокрема 62 бронетранспортери М113.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні