Категорія
Новини
Дата

LVMH збільшив чистий прибуток у 10 разів. Цьому сприяли продаж сумок Louis Vuitton та помʼякшення карантинних обмежень

1 хв читання

Провідний виробник предметів розкоші LVMH збільшив чистий прибуток у першому півріччі до €5,3 млрд. Це в 10 разів перевищує показники відповідного періоду минулого року, і на 62% більше, ніж у першій половині 2019-го до пандемії.

Ключові факти

  • Дохід компанії досяг €28,7 млрд, що на 56% більше показників за аналогічний період 2020 року і на 16% вище даних за перше півріччя 2019 року. Найзначніше зростання спостерігалося в Азії та США.
  • Високим показникам у 2021 році посприяв попит на модні товари й вироби зі шкіри, зокрема Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi, Loewe і Celine. Дохід цього підрозділу компанії виріс на 74% в порівнянні з минулим роком і досяг рекордного значення в €13,87 млрд. Продажі виявилися навіть значно кращими, ніж у доковідному 2019 році – зростання на 38%.
  • Ще €2,7 млрд доходу LVMH отримала від продажів вина й напоїв, які виросли на 36% порівняно з першим півріччям 2020 року.
  • Також понад €4 млрд згенерували продажі годинників і ювелірних виробів. Це більше ніж утричі порівняно з першим півріччям 2020 року і на 5% перевищує показники за той же період 2019-го.
  • Операційна маржа LVMH зросла до 26,6%, що на 5,5 процентних пункти більше в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. Маржа в моді і шкіряних виробах склала 40,8%. 
  • LVMH пожинала плоди того, що продовжувала інвестувати в свій бізнес упродовж пандемії, незважаючи на розпал глобальної кризи, пише Forbes. Зокрема, в листопаді 2020 року було придбано американську ювелірну компанію Tiffany&Co. за $15,8 млрд.

Контекст

LVMH є найбільшим у світі виробником предметів розкоші, яка має 75 модних брендів. Зокрема, компанії належать: Louis Vuitton, Moet&Chandon, Dom Perignon, Veuve Cliquot і Krug, TAG Heuer, Hublot, Zenith, Tiffany&Co., Bulgari, Chaumet, Christian Dior, Guerlain, Givenchy, Kenzo та інші. Кількість магазинів компанії перевищує 5000, а співробітників – близько 150 000 осіб.

LVMH контролює французький мільярдер Бернард Арно. За даними рейтингу мільярдерів Forbes, його статки перевищують $191 млрд. Він займає другий рядок у списку найбагатших людей планети після засновника Amazon Джеффа Безоса.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні