Категорія
Новини
Дата

LVMH збільшив чистий прибуток у 10 разів. Цьому сприяли продаж сумок Louis Vuitton та помʼякшення карантинних обмежень

Провідний виробник предметів розкоші LVMH збільшив чистий прибуток у першому півріччі до €5,3 млрд. Це в 10 разів перевищує показники відповідного періоду минулого року, і на 62% більше, ніж у першій половині 2019-го до пандемії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Дохід компанії досяг €28,7 млрд, що на 56% більше показників за аналогічний період 2020 року і на 16% вище даних за перше півріччя 2019 року. Найзначніше зростання спостерігалося в Азії та США.
  • Високим показникам у 2021 році посприяв попит на модні товари й вироби зі шкіри, зокрема Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi, Loewe і Celine. Дохід цього підрозділу компанії виріс на 74% в порівнянні з минулим роком і досяг рекордного значення в €13,87 млрд. Продажі виявилися навіть значно кращими, ніж у доковідному 2019 році – зростання на 38%.
  • Ще €2,7 млрд доходу LVMH отримала від продажів вина й напоїв, які виросли на 36% порівняно з першим півріччям 2020 року.
  • Також понад €4 млрд згенерували продажі годинників і ювелірних виробів. Це більше ніж утричі порівняно з першим півріччям 2020 року і на 5% перевищує показники за той же період 2019-го.
  • Операційна маржа LVMH зросла до 26,6%, що на 5,5 процентних пункти більше в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. Маржа в моді і шкіряних виробах склала 40,8%. 
  • LVMH пожинала плоди того, що продовжувала інвестувати в свій бізнес упродовж пандемії, незважаючи на розпал глобальної кризи, пише Forbes. Зокрема, в листопаді 2020 року було придбано американську ювелірну компанію Tiffany&Co. за $15,8 млрд.

Контекст

LVMH є найбільшим у світі виробником предметів розкоші, яка має 75 модних брендів. Зокрема, компанії належать: Louis Vuitton, Moet&Chandon, Dom Perignon, Veuve Cliquot і Krug, TAG Heuer, Hublot, Zenith, Tiffany&Co., Bulgari, Chaumet, Christian Dior, Guerlain, Givenchy, Kenzo та інші. Кількість магазинів компанії перевищує 5000, а співробітників – близько 150 000 осіб.

LVMH контролює французький мільярдер Бернард Арно. За даними рейтингу мільярдерів Forbes, його статки перевищують $191 млрд. Він займає другий рядок у списку найбагатших людей планети після засновника Amazon Джеффа Безоса.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні