Категорія
Новини
Дата

Майже 1000 осіб та понад 300 компаній. YouControl проаналізував санкції за війну в Україні

США, Велика Британія, Канада, Австралія та Японія та ЄС наклали сумарно санкцій на понад 900 фізосіб та 300 компаній за війну РФ проти України, порахували в YouControl. Під санкції потрапили політики, члени урядів, олігархи, банки та компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • До санкційних списків ЄС, Канади, Австралії та Великої Британії потрапили понад 300 депутатів Держдуми РФ, які проголосували за визнання так званих «ДНР» та «ЛНР» та 146 членів Ради Федерації.
  • Країни запровадили персональні санкції проти президента країни-агресора Путіна та міністра закордонних справ Лаврова. Прессекретар президента РФ Пєсков та міністр оборони РФ Шойгу також потрапили до санкційних списків, окрім переліку Великої Британії.
  • До санкційних переліків потрапили російські олігархи, зокрема Михайло Фрідман (з 28.02.2022 у санкційному переліку ЄС, з 14.03.2022 у санкційному переліку Австралії), Алішер Усманов (у всіх проаналізованих списках), Олексій Мордашов (з 28.02.2022 у санкційному переліку ЄС, з 14.03.2022 у санкційному переліку Австралії), Олег Дерипаска (з 06.03.2022 у санкційному переліку Канади, з 10.03.2022 у санкційному переліку Великої Британії), Роман Абрамович (з 10.03.2022 у санкційних переліках Великої Британії та Канади, з 14.03.2022 – Австралії, з 15.02.2022 р. – ЄС) та найближчі соратники Путіна брати Аркадій та Борис Ротенберги, Юрій Ковальчук, а також члени їхніх родин, Геннадій Тимченко (з 22.02.2022 у санкційному переліку Великої Британії, з 28.02.2022 у санкційному переліку ЄС, з 08.03.2022 у санкційному переліку Японії). Також до санкційних переліків потрапив Євген Пригожин та члени його родини.
  • Серед компаній під санкції потрапили російські банки «Росія», Промсвязьбанк, Генбанк, Індустріальний ощадний банк, Новікомбанк, ВТБ банк, корпорація «ВЕБ.РФ», а також український Промінвестбанк. США розширили санкції щодо «Газпрому». Канада наклала санкції на близько 30 російських компаній, що працюють у сферах машинобудування. ЄС запровадив санкції проти близько 90 російських компаній.
  • Санкції також запроваджено проти російських пропагандистів: Володимира Соловйова («Росія 1»), Маргарити Сімоньян (Russia Today), Костянтина Книріка (NewFront), Костянтина Ернста («Перший канал»), білоруських журналістів Ігоря Тура та Людмили Гладкої.
Майже 1000 осіб та понад 300 компаній. YouControl проаналізував санкції за війну в Україні /Фото 1

Кількість фізичних і юридичних осіб у шести міжнародних санкційних списках через воєнну агресію щодо України. Інфографіка: YouControl

Контекст

Основним видом обмежувального заходу по всім проаналізованим санкційним спискам є замороження активів юридичних осіб. Однак санкції США також носять і секторальні обмеження по декількох десятках юридичних осіб. Усі обмежувальні заходи на даний момент є чинними і без визначеного терміну дії.

Наразі проти РФ запроваджено понад 5530 світових санкцій, що зробило її найбільш підсанкційною країною у світі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні