Категорія
Новини
Дата

McDonald’s закриває 850 ресторанів у Росії на невизначений термін. Співробітникам зберігають зарплати

Мережа швидкого харчування McDonald’s повідомила про тимчасове закриття 850 ресторанів у Росії, пише Assosiated Press.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • McDonald’s закриває 850 ресторанів по усій Росії. Це найбільша мережа швидкого харчування у країні. «Наші цінності говорять, що ми більше не можемо ігнорувати людські страждання, що розвертаються в Україні», – говорить у відкритому листі до співробітників CEO мережі Кріс Кемпчинський.
  • 62 000 співробітників російського McDonald’s відправлять у оплачувану відпустку. Раніше таку ж політику McDonald’s застосували в Україні – понад 100 ресторанів тимчасово закриті, люди отримують гроші.
  • Кемпчинський не назвав термінів повторного відкриття ресторанів.
  • Сукупно філії у Росії та Україні генерували для McDonald’s понад $2 млрд виторгу на рік, або 9% від загальних доходів компанії. На відміну від інших регіонів, в Україні McDonald’s працює не за франшизою, а володіє усіма точками. В Росії мережа також володіла 84% ресторанів.

Контекст

Конкуренти McDonald’s у Росії – бренди KFC та Pizza Hut, поки не пішли на такі ж кроки. Їх американська материнська компанія Yum! Brands лише заявила про згортання нових інвестицій та планів щодо розвитку мереж. Нинішні ж ресторани – понад 1050 точок – вона не закриватиме, повідомляється у пресрелізі.

Українські McDonald’s і KFC будуть використовувати свої кухні для приготування їжі. Зокрема McDonald’s з 27 лютого надає місцевим радам їжу з ресторанів, які знаходяться у безпечних місцях.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні