Категорія
Новини
Дата

Медіахолдинг Ахметова передав державі ліцензії на телеканали та друковані ЗМІ

«Медіа Група Україна» (МГУ) Ріната Ахметова передала державі ліцензії на всі свої телеканали, ОТТ-платформу Oll.tv та друковані медіа. Про це Forbes повідомила голова Нацради з питань теле- і радіомовлення Ольга Герасимʼюк. Рішення Нацкомісія може прийняти 21 липня.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти: 

  • Нацрада отримала ліцензії на телеканали МГУ, їх розглянуть на найближчому засіданні, яке пройде 21 липня. Далі буде оголошено конкурс, каже Герасимʼюк. Йдеться про 10 ефірних та супутникових телевізійних каналів («Україна», «Україна 24», «Футбол 1/2/3», НЛО TV, Індиго TV), а також ОТТ-платформу Oll.tv.  
  • Після оголошення конкурсу ліцензії можуть придбати інші учасники ринку, проте на них навряд чи буде попит. «Я не думаю, що наразі є претенденти на ці ліцензії. Якщо так, то вони просто будуть лежати», – каже Герасимʼюк.
  • У пресслужбі Мінʼюсту Forbes повідомили, що отримали ліцензії на друковані медіа від МГУ. «Планують закрити всі медіа», – повідомили у міністерстві. МГУ володіє інтернет-ресурсами «Сьогодні» і Vogue (сайт і друкований журнал). Раніше в МГУ повідомляли, що механізм співпраці із Vogue буде визначено окремо з власником бренду CondeNast. 

Контекст

Інвестиційна компанія SCM виходить з медійного бізнесу, заявив 11 липня власник SCM Рінат Ахметов. Причиною він назвав закон про олігархів. Деталі – у матеріалі: Гордість чи збитки. Що змусило Ріната Ахметова відмовитися від усього медіабізнесу.

Усі канали МГУ з 12 липня почали транслювати загальнонаціональний марафон.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні