Категорія
Новини
Дата

Megogo скасував реєстрацію каналу «УПЛ ТБ». Премʼєр-ліга може запустити власний канал з такою назвою

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення на прохання компанії ТОВ «Мегого» скасувала реєстрацію каналу з логотипом «УПЛ ТБ». Рішення Нацкомісія ухвалила на засіданні 16 листопада, пише «Детектор медіа». За даними джерел UA-Футбол, це зроблено для того, щоб Українська Премʼєр-ліга запустила власний канал під цим неймінгом.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Причиною такого рішення компанія назвала «важкі часи». «Ми були технічним партнером, і зараз у нас змінились плани», – сказав представник Мегого. На запитання, чи буде показувати сервіс і надалі матчі Української прем’єр-ліги, він відповів, що «поки що сервіс показує окремі матчі».
  • Водночас джерела UA-Футбол повідомили, що це зроблено для того, аби УПЛ під неймінгом «УПЛ ТБ» могла заснувати і зареєструвати власний незалежний канал.

Контекст

31 серпня Національна рада зареєструвала кілька лінійних медіа Megogo, серед них «УПЛ ТБ». 

14 вересня Нацрада зареєструвала лінійне медіа ТОВ «УПЛ ТБ» з міста Винники Львівської області, яке також планує мовити за технологіями ОТТ/IPTV і виходитиме під логотипом UPL TV. Представник медіа розказав, що канал має намір транслювати матчі клубів зі Львова та Ужгорода, веде перемовини з іншими клубами.

Раніше представники 12 клубів УПЛ вирішили, що готові співпрацювати з ОТТ-сервісами щодо трансляцій матчів Чемпіонату України сезону 2023/24. Права на матчі решти чотирьох клубів УПЛ: «Динамо», «Дніпра-1», «Зорі» та «Руху», – залишились у них, і вони реалізуватимуть їх самостійно. У минулому сезоні матчі цих клубів виходили на каналах медіагрупи «1+1».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні