Категорія
Новини
Дата

Мексика легалізувала марихуану. Країна може стати найбільшим ринком канабісу

Депутати парламенту Мексики ухвалили закон, що дозволяє купівлю марихуани з рекреаційною метою. Це може перетворити країну з населенням 120 млн на найбільший у світі ринок канабісу та стати рушійною силою підйому економіки, пише The New York Times.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Рішення підтримали 316 депутатів, 129 висловилися проти, ще 23 утрималися. Тепер закон має схвалити сенат і підписати президент, які вже висловили підтримку щодо легалізації.
  • Закон дозволить дорослим особам палити марихуану, а виробникам – від дрібних фермерів до комерційних виробників – отримати ліцензії на вирощування і продаж врожаю.
  • Жителі країни зможуть зберігати до 28 грамів марихуани та вирощувати до шести рослин у себе вдома.
  • Мексика стане третьою країною в світі (після Канади та Уругваю), яка повністю легалізує канабіс.
  • Три роки тому вона легалізувала лікарський канабіс.

Контекст

У Мексиці прийняття закону викликало розбіжності в думках. Критики кажуть, що він навряд чи серйозно вплине на зростання насильства з боку картелів. Адже марихуана є відносно невеликою частиною наркобізнесу. Картелі зосереджені на більш прибуткових продуктах, таких як фентаніл і метамфетамін. При цьому майже дві третини мексиканців виступають проти легалізації марихуани.

Водночас мексиканська конгресменка Лусія Ріохас Мартінес вважає, що легалізація «є важливим кроком до побудови миру в країні, яка понад 10 років занурена в абсурдну війну».

Інші країни також поступово послаблюють обмеження щодо маріхуани. Усе більше штатів США легалізують цю речовину, а європейські країни все частіше дозволяють використання канабісу з медичною метою.

Загалом, виробництво канабісу – сектор, який швидко розвивається, і підтвердженням цьому є об’єднання канадської Aphria та американської Tilray наприкінці 2020 року, пише Bloomberg. У результаті угоди буде створено найбільшу в світі компанію з виробництва канабісу вартістю С$4,8 млрд,

Важливі цифри

За даними дослідницької компанії Euromonitor International, до 2025 року на США припадатиме 70% світового ринку канабісу вартістю $93,8 млрд.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні