Категорія
Новини
Дата

Мережа «Добробут» відкрила лікарню на лівому березі Києва. Інвестиції в проєкт склали $20 млн

В Києві відкрилася багатопрофільна лікарня медичної мережі «Добробут» для дорослих і дітей. Новий заклад покриває всі потреби пацієнтів – від невідкладної допомоги й базової діагностики до складних хірургічних втручань, йдеться у пресрелізі медичної мережі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У закладі є цілодобове приймальне відділення, поліклініка та стаціонар для дітей і дорослих, відділення променевої діагностики, стоматологія, реанімація й інтенсивна терапія, операційний блок, невідкладна медична допомога. Наразі в лікарні працюють понад 200 фахівців.
  • Відкрити лікарню мережа планувала ще у квітні минулого року. Ремонтні роботи тривали з червня 2021-го і вимушено зупинились 24 лютого 2022 року. 
  • «Цей проєкт став можливим завдяки потужній підтримці та гнучкості наших партнерів – постачальників, підрядників. Загальна сума інвестицій в проєкт склала майже $20 млн», – зазначив Вадим Шекман, гендиректор ММ «Добробут».
  • Медзаклад розміщений на 8 поверхах загальною площею понад 10 000 квадратних метрів. На кожному поверсі є окрема палата для маломобільних людей. Великі комфортні зони для очікування та відпочинку передбачені як для пацієнтів, так і для персоналу.
  • Багатопрофільна лікарня вже приймає близько 400 відвідувачів щодня, а невдовзі очікується до 600-700 візитів на день. Нова лікарня «Добробут» розташована за адресою проспект Миколи Бажана, 12а.
Мережа «Добробут» відкрила лікарню на лівому березі Києва. Інвестиції в проєкт склали $20 млн /Фото 1
Мережа «Добробут» відкрила лікарню на лівому березі Києва. Інвестиції в проєкт склали $20 млн /Фото 2
Мережа «Добробут» відкрила лікарню на лівому березі Києва. Інвестиції в проєкт склали $20 млн /Фото 3
Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Мережа «Добробут» обʼєднує медичні центри та стаціонари для дорослих і дітей, службу невідкладної допомоги, стаціонар для дорослих із центром неврології, кардіологічний центр, клінічний центр онкології, експертний медичний центр, центр вертебрології, стоматологію.

У багатьох компаніях мережі (ТОВ МЦ «Добробут-невідкладна допомога», МЦ «Добробут-поліклініка», МЦ «Добробут-стаціонар», «Дитячий МЦ «Добробут», МЦ «Добробут-дитинство») компанії Satumco Limited належать 99%, а її бенефіціарами є голова Concorde Capital Ігор Мазепа та Олег Калашніков.

У грудні 2021-го Калашніков в інтервʼю НВ розповідав, що в клініку інвестували близько $100 млн. Тоді актив оцінювався у близько $150 млн. Попри те, що всі активи Concorde Capital фізично вціліли, їхню капіталізацію рахувати складно, говорить Мазепа. «Приблизно дві третини нашого портфеля – це Private Equity, а третина – комісійний бізнес. Останній фактично помер. А вартість майже будь-якого українського активу нині близька до нуля. Війна триває, і ми не розуміємо, скільки що може коштувати та як оцінювати. Навіть якщо фізично актив залишився, він не має оцінки».

Клініки «Добробут» до війни працювали в Києві та Київській області. За словами Мазепи, відвідуваність значно знизилася. «Основна наша цільова аудиторія – молоді жінки фертильного віку з дітьми – виїхала за кордон чи у західні області. І велике питання, яка частина з них повернеться в країну», – говорить він. Загалом компанії, в які інвестує Concorde Capital, недозароблять близько $50 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні