Категорія
Новини
Дата

У «Добробуті» безплатно оперуватимуть військових зі складними переломами

1 хв читання

Медична мережа «Добробут» з 15 лютого запустила програму безплатних операцій для військовослужбовців, які отримали травми під час бойових дій. Щомісяця планується роботи чотири операції із застосуванням імплантів, йдеться у повідомленні медичної мережі.

Ключові факти

  • Операції проводитимуться із застосуванням імплантів для металоостеосинтезу (МОС). Це сучасний стандарт лікування складних ушкоджень кісток при переломах кінцівок, кісток тазу, ключиць.
  • До набору для МОС входять титанові пластини, стрижні та спиці – хірурги закріплюють їх на кісткових уламках й таким чином відновлюють єдність кісток. Застосування цієї технології дозволяє пацієнту максимально відновлювати функціональність після складних осколкових пошкоджень і переломів, а також сприяє загоєнню та стимулює зрощування кісток. Схему фіксації за допомогою імплантів МОС фахівці підбирають для кожного пацієнта індивідуально.
  • За підтримки партнерів лікарі «Добробуту» щомісяця робитимуть чотири безоплатних операції із застосуванням імплантів для металоостеосинтезу. Програма триває до 20 червня 2023 року. Вона розрахована на військовослужбовців, які мобілізовані до лав ЗСУ та отримали поранення внаслідок бойових дій.

Контекст

Під час війни кількість людей зі складними ураженнями кісток, які потребують операцій із використанням імплантів для МОС, зростає. За 2022 рік у лікувально-діагностичному центрі «Добробут» лікарі провели майже 200 таких операцій.

Роботу медиків і перебування в стаціонарі забезпечує міжнародний благодійний фонд Direct Relief, якісні титанові набори для металоостеосинтезу на безоплатній основі надають Travmamed та Implants, медикаменти й лабораторні дослідження для пацієнтів покриває благодійний фонд «Фундація Добробут».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні