Категорія
Новини
Дата

Метал продовжує падати в ціні. Це повʼязано з коронавірусними обмеженнями в Китаї 

1 хв читання

Базові метали подешевшали, при цьому мідь продовжила падіння майже пʼятий місяць поспіль. Це найдовша смуга зниження з часів фінансової кризи 2008 року після того, як Китай закрив мегаполіс Ченду на карантин, що погіршило ситуацію з попитом, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Мідь впала на 1,2%, до $7709,50 за тонну на Лондонській біржі металів станом на ранок 1 вересня після падіння на 4,4% порівняно з двома попередніми торгами. 
  • Цинк, нікель та олово впали більш ніж на 3%.
  • Метал відступив приблизно на третину від березневого рекорду після вторгнення Росії до України. 
  • Побоювання з приводу того, що енергетична криза в Європі, посилення грошово-кредитної політики Федеральної резервної системи та китайські жорсткі обмеження, повʼязані із COVID продовжуватимуть позначатися на попиті, як і раніше, високі.
  • Китайський мегаполіс Ченду іде на локдаун, ізолюючи 21 млн мешканців, щоб стримати спалах COVID-19. Столиця провінції Сичуань стане найбільшим містом, яке буде закрито після двомісячного карантину в Шанхаї на початку цього року.
  • «Інвестори панікують через потенційний великий вплив нових блокувань та спалахів COVID по всій країні», – каже трейдер Shanghai Dongwu Jiuying Investment Management Co Цзя Чжен.
  • Двомісячний локдаун в Шанхаї на початку цього року все ще впливає на економіку, і підприємства намагаються побороти мляве відновлення і зупинення попиту.

Контекст

Економіка Китаю, друга за величиною у світі, ледве уникла скорочення в другому кварталі.

Суворі обмеження Пекіна на тлі повернення коронавірусу, як і раніше, гальмують споживання, і за останні тижні кількість випадків захворювання знову збільшилася. Окрім цього, уповільнення глобального зростання та постійні проблеми з ланцюжками постачань підривають шанси на пожвавлення економіки.

Низка даних, опублікованих минулого тижня, показала несподіване вповільнення економіки в липні та спонукала деякі глобальні інвестиційні банки, зокрема Goldman Sachs і Nomura, переглянути свої прогнози зростання ВВП Китаю на весь рік у бік зниження.

Goldman Sachs знизив прогноз зростання ВВП Китаю на 2022 рік до 3% із 3,3% очікуваних раніше, що набагато нижче за цільовий показник Пекіна, який становить близько 5,5%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні