Категорія
Новини
Дата

«Треба готуватися до тривалої боротьби». Що Байден сказав у промові про війну в Україні

Президент США Джо Байден 26 березня виступив у Варшаві з промовою про війну Росії в Україні. Що сказав?

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Путін не може лишитися при владі. «Диктатор, який намагається збудувати імперію, ніколи не зуміє знищити любов людей до свободи. Україна ніколи не стане перемогою для Росії. Вільний народ відмовляється жити у безнадійному й темному світі, – каже Байден. – Заради Бога, цей чоловік не може лишитися при владі».

Війна в Україні – це стратегічна поразка Путіна. За словами Байдена, Путін прорахувався, коли думав, що український народ підкориться й не протистоятиме Росії. «Їхній хоробрий опір є частиною більшої боротьби за основні демократичні принципи, які об’єднують усіх вільних людей», – каже Байден.

Україні треба підготуватися до довготривалої боротьби. Байден каже, що коли розвалився Радянський Союз, то на розбудову вільних демократичних країн у Східній Європі пішли роки: «Це була велика боротьба за свободу. Вона була важкою, довгою та болючою».

За його словами, війну проти «брутальної сили» не вийде виграти за пару днів або місяців – «нам потрібно підготуватися до довготривалої боротьби».

Світ наклав санкції на понад 400 офіційних осіб Росії. Байден назвав поточні санкції безпрецедентними. «Рубль перетворився у непотріб. Треба 200 рублів, щоб отримати один долар. Санкції не дозволяють Росії перебудувати нові війська».

За словами Байдена, російська економіка впаде вдвічі найближчими роками. «Вона була 11-ю найбільшою економікою в світі до війни, а скоро не буде і в глобальній 20-і», – каже він.

Європа повинна припинити свою залежність від палива Росії. За словами Байдена, це питання економічної та національної безпеки. «У Брюсселі я оголосив план, щоб позбавити Європу цієї кризи», – каже він.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні