Категорія
Новини
Дата

«Треба готуватися до тривалої боротьби». Що Байден сказав у промові про війну в Україні

1 хв читання

Президент США Джо Байден 26 березня виступив у Варшаві з промовою про війну Росії в Україні. Що сказав?

Путін не може лишитися при владі. «Диктатор, який намагається збудувати імперію, ніколи не зуміє знищити любов людей до свободи. Україна ніколи не стане перемогою для Росії. Вільний народ відмовляється жити у безнадійному й темному світі, – каже Байден. – Заради Бога, цей чоловік не може лишитися при владі».

Війна в Україні – це стратегічна поразка Путіна. За словами Байдена, Путін прорахувався, коли думав, що український народ підкориться й не протистоятиме Росії. «Їхній хоробрий опір є частиною більшої боротьби за основні демократичні принципи, які об’єднують усіх вільних людей», – каже Байден.

Україні треба підготуватися до довготривалої боротьби. Байден каже, що коли розвалився Радянський Союз, то на розбудову вільних демократичних країн у Східній Європі пішли роки: «Це була велика боротьба за свободу. Вона була важкою, довгою та болючою».

За його словами, війну проти «брутальної сили» не вийде виграти за пару днів або місяців – «нам потрібно підготуватися до довготривалої боротьби».

Світ наклав санкції на понад 400 офіційних осіб Росії. Байден назвав поточні санкції безпрецедентними. «Рубль перетворився у непотріб. Треба 200 рублів, щоб отримати один долар. Санкції не дозволяють Росії перебудувати нові війська».

За словами Байдена, російська економіка впаде вдвічі найближчими роками. «Вона була 11-ю найбільшою економікою в світі до війни, а скоро не буде і в глобальній 20-і», – каже він.

Європа повинна припинити свою залежність від палива Росії. За словами Байдена, це питання економічної та національної безпеки. «У Брюсселі я оголосив план, щоб позбавити Європу цієї кризи», – каже він.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні