Категорія
Новини
Дата

Microsoft повідомила про рекордний дохід завдяки зростанню попиту на хмарні обчислення та комп’ютери

Дохід корпорації Microsoft у першому кварталі збільшився на 19%, до $41,7 млрд. Це найбільше квартальне зростання з 2018 року, частково завдяки підвищенню продажів ПК та попиту на хмарні обчислення, пише CNBC.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Чистий прибуток корпорації за січень–березень 2021 року виріс на 44% у порівнянні з показниками аналогічного періоду 2020-го, до $15,5 млрд, або $1,95 за акцію. Аналітики прогнозували $1,78 за акцію.
  • Дохід Microsoft збільшився на 19%, до $41,7 млрд. Це перевищило прогнозовану оцінку аналітиків – $41 млрд.
  • 36% доходу припало на підрозділ Intelligent Cloud, до якого входять хмарний сервіс Azure та бізнес по випуску програмного забезпечення для серверів. За перший квартал дохід збільшився на 23% і склав $15,1 млрд. При цьому зростання Azure склало 50%, але Microsoft не розкриває дохід в абсолютних числах.
  • 31% від усього доходу Microsoft приніс підрозділ More Personal Computin, бізнес якого включає операційну систему Windows, ігрові консолі Xbox та пристрої Surface. Він виріс на 19% і склав $13 млрд.
  • Близько 33% від загального доходу приніс підрозділ продуктивності й бізнес-процесів, який включає Dynamics, LinkedIn та розробляє пакет додатків Office. Він збільшив виторг на 15%, до $13,6 млрд.
  • Дохід від продажів консолей зріс на 232% в порівнянні з показниками аналогічного кварталу 2020 року, пише The Verge. Доходи від контенту й послуг Xbox також збільшилися на 34%.
  • Капіталізація Microsoft перевищує $1,9 трлн.

Важливі цифри

Компанія Gartner, яка займається дослідженнями технологій, підрахувала, що виробники ПК продали майже 70 млн одиниць комп’ютерів за квартал. Це на 32% більше, ніж у першому кварталі минулого року та є найшвидшим зростанням з того часу, як Gartner почала відстежувати ринок ПК у 2000 році. За словами виконавчого директора Microsoft Сатьї Наделлі, наразі щомісяця використовують понад 1,3 млрд пристроїв під управлінням операційної системи Windows 10.

Контекст

Пандемія COVID-19 прискорила перехід підприємств на хмарні обчислення. Це сприяло тому, що Microsoft отримала підвищений попит на свої товари – від компʼютерів та ігрових систем до систем хмарних обчислень, які допомагають компаніям здійснювати віддалену роботу, пише CNN. Окрім Microsoft у результаті пандемії COVID-19 отримали вигоду і її конкуренти, такі як хмарний підрозділ Amazon.com Inc і хмарне сховище Alphabet Inc.

Світовий ринок персональних комп’ютерів досяг свого першого великого зростання за останнє десятиліття. 2020 року він у середньому виріс більш ніж на 10%, до близько 300 млн, пише The Verge.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні