Категорія
Новини
Дата

Microsoft виграла контракт на поставку армії США окулярів доповненої реальності майже на $22 млрд

Корпорація Microsoft виграла контракт на продаж армії США гарнітур доповненої реальності. Вартість контракту оцінюється в $21,88 млрд упродовж 10 років, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Microsoft поставить армії США понад 120 000 пристроїв на основі гарнітури з доповненою реальністю HoloLens, пише CNBC.
  • Гарнітури будуть виготовлятися у США.
  • На тлі новин про контракт акції Microsoft зросли на 1,7% – до $235,77 за акцію.
  • Раніше Microsoft виграла контракт Пентагону на хмарні обчислення JEDI на $10 млрд. Але цей контракт призупинено через судовий позов Amazon. Міністерство оборони США може відмовитися від контракту, якщо суперечка затягнеться.

Головна цитата

«Гарнітура IVAS на основі HoloLens, яка доповнена хмарними службами Microsoft Azure, підвищить безпеку солдатів та зробить їх ефективнішими», – зазначив технічний співробітник Microsoft Алекс Кіпман.

Контекст

Ця угода показує, що Microsoft може отримувати значний прибуток не тільки від своїх традиційних продуктів, але й від футуристичних розробок. Упродовж останніх двох років Microsoft працювала з американською армією над створенням прототипу інтегрованої системи візуального розширення (IVAS). Ці пристрої поєднують у собі датчики нічного бачення, тепловізори з високою роздільною здатністю, а також вміють позначати солдат на проєкційному дисплеї. 2018 року Microsoft отримала контракт на $480 млн на поставку армії прототипів IVAS. 

Водночас деякі співробітники корпорації просили скасувати контракт HoloLens. «Ми не підписувалися на розробку зброї й вимагаємо сказати, як використовується наша робота», – написали вони у відкритому листі. У середу група робітників заявила, що «краще б Microsoft стала на захист трансгендерів у День публічності трансгендерів замість створення зброї».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні