Категорія
Новини
Дата

Міністр оборони Резніков подав у відставку, заява вже у Верховній Раді

Міністр оборони України Олексій Резніков подав у відставку. Про це він повідомив у Facebook, прикріпивши копію заяви. Спікер парламенту Руслан Стефанчук зазначив, що до Верховної Ради вже надійшла заява від Резнікова.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • «На виконання рішення президента України Володимира Зеленського подав до Верховної Ради України заяву про відставку. До звіту готовий. Тримаймо стрій!» – написав Резніков.
  • Спікер парламенту Руслан Стефанчук повідомив, що до Верховної Ради надійшла заява від Олексія Резнікова про відставку з посади міністра оборони України. «Заяву буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні», – написав Стефанчук у Facebook.
  • Також, за інформацією Стефанчука, Умєров подав до Верховної Ради заяву про відставку з посади голови Фонду держмайна.

Контекст

Напередодні президент Зеленський у вечірньому відеозверненні заявив, що Міноборони замість Олексія Резнікова має очолити голова Фонду держмайна Рустем Умєров.  

Як писав раніше Forbes, Зеленський та Офіс президента ще з початку червня почали шукати нового очільника Міноборони, який мав би замінити Олексія Резнікова, котрий очолює міністерство з листопада 2021-го. 

Кандидата знайшли в особі нинішнього керівника ФДМУ Рустема Умєрова: він може очолити Міноборони вже наступного тижня, повідомляли одразу девʼять співрозмовників Forbes у ВР та ОП. На думку більшості співрозмовників, причина, через яку Зеленський замінює Резнікова – періодичні публічні скандали навколо Міноборони.

Наразі план Офісу президента – уже 4 вересня представити кандидатуру Умєрова на засіданні фракції «Слуга народу», голосування у парламенті може пройти 5 або 6 вересня, припускали два нардепи з президентської політсили на правах анонімності (вони не уповноважені коментувати кадрові призначення).

Як Офіс президента обирав наступного керівника Міноборони та чому вибір зупинився саме на Умєрові, читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні