Категорія
Новини
Дата

Зеленський заявив, що Міноборони замість Резнікова має очолити Умєров

Президент Володимир Зеленський запропонує Верховній Раді призначити новим міністром оборони нинішнього голову Фонду держмайна Рустема Умєрова замість Олексія Резнікова. Про це голова держави повідомив у вечірньому зверненні 3 вересня.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Зеленського, цього тижня парламенту буде запропоновано ухвалити кадрове рішення в Міноборони. 
  • «Я вирішив провести заміну міністра оборони України. Олексій Резніков пройшов ці більш ніж 550 днів повномасштабної війни. Я вважаю, що міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством загалом», – сказав президент.
  • Зеленський вважає, що зараз очолити Міноборони має Рустем Умєров. «Верховна Рада України добре знає цю людину, і пан Умєров не потребує додаткових представлень. Очікую від парламенту підтримки цієї кандидатури. Осінь – час для посилення», – наголосив президент.

Контекст

Як писав раніше Forbes, Зеленський та Офіс президента ще з початку червня почали шукати нового очільника Міноборони, який мав би замінити Олексія Резнікова, котрий очолює міністерство з листопада 2021-го. 

Кандидата знайшли в особі нинішнього керівника ФДМУ Рустема Умєрова: він може очолити Міноборони вже наступного тижня, повідомляли одразу девʼять співрозмовників Forbes у ВР та ОП. На думку більшості співрозмовників, причина, через яку Зеленський замінює Резнікова – періодичні публічні скандали навколо Міноборони.

Наразі план Офісу президента – уже 4 вересня представити кандидатуру Умєрова на засіданні фракції «Слуга народу», голосування у парламенті може пройти 5 або 6 вересня, припускали два нардепи з президентської політсили на правах анонімності (вони не уповноважені коментувати кадрові призначення).

Як Офіс президента обирав наступного керівника Міноборони та чому вибір зупинився саме на Умєрові, читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні