Категорія
Новини
Дата

Міноборони запустило платформу ПартнерMOD для співпраці з виробниками тилового майна для ЗСУ

1 хв читання

Закупівлі в Міноборони /ілюстрація Ілля Колесник для Forbes Ukraine

Закупівлі в Міноборони Фото ілюстрація Ілля Колесник для Forbes Ukraine

Міністерство оборони створило ПартнерMOD для того, щоби полегшити співпрацю для виробників і постачальників тилового майна для Збройних Сил України, розповів 31 липня під час прес-конференції міністр оборони України Рустем Умєров.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Платформа має стати ключовим інструментом для розширення кола постачальників, залучення нових учасників ринку та налагодження ефективної комунікації між Міноборони і бізнесом, кажуть у Міністерстві оборони.
  • Один з запобіжників корупції — цифровізація, сказав під час прес-конференції Умєров. За його словами, нова платформа має прибрати «ручне» керування окремими рішеннями. 
  • Розробка платформи державі нічого не коштувала — ПартнерMOD розроблений за кошти партнерів, повідомив Forbes Ukraine заступник Міністра оборони України Дмитро Кліменков.
  • Виробник або постачальник може подати заяву до Головного Управління розвитку матеріального забезпечення по процедурі спрощеної закупівлі, йдеться на платформі. Після розгляду заяви готується акт про відповідність або невідповідність.

Контекст 

З 1 грудня 2023 року в Україні працює нова система закупівель для Збройних сил України, розроблена за принципами НАТО. Раніше всі повноваження щодо закупівель були зосереджені в Департаменті ресурсного забезпечення Міноборони. 

Нова система закупівель складається з двох рівнів. На першому – Департамент політики закупівель Міноборони, на другому рівні – два новостворених держпідприємства, які безпосередньо займатимуться закупівлями: «Агенція закупівель у сфері оборони» (ДП «Державний оператор тилу») та «Агенція оборонних закупівель».

Які умови угоди між ДОТом і постачальниками? Комплекти продуктів мають закуповуватися за каталогом харчування, у разі коливання відбудеться індексація цін, а строк виконання договорів – три місяці. ДОТ оплачує прийнятий товар щомісячно протягом 10 днів. Водночас попередня оплата при замовленні на запит постачальника має становити 50% від вартості замовленого товару.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд