Категорія
Новини
Дата

Державний оператор тилу підписав контракти з пʼятьма компаніями на постачання харчів для ЗСУ. Ритейлерів серед них немає

Державний оператор тилу уклав договори з постачальниками продуктів харчування для армії, повідомляють у пресслужбі відомства. Ритейлерів серед цих компаній немає.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • ДОТ уклав договори з постачальниками для забезпечення ЗСУ харчуванням по 13 секторам (24 області), які охоплюють всю Україну. Середня ціна за продуктовий комплект склала 111,49 грн. 
  • За результатами двох раундів збору комерційних пропозицій обрали п`ять постачальників, чия пропозиція була найбільш економічно вигідною, кажуть у пресслужбі ДОТ. 
  • Серед компаній-переможців: «Буський консервний завод», «Черкаський мʼясокомбінат», ТОВ «Твій хліб», ТОВ «Фудгранд» і ТОВ «Юг Прод Торг».
  • Перші поставки за контрактами мають розпочатися з 1 квітня.

Контекст

З 1 грудня 2023 року в Україні працює нова система закупівель для Збройних сил України, розроблена за принципами НАТО. Раніше всі повноваження щодо закупівель були зосереджені в Департаменті ресурсного забезпечення Міноборони. 

Нова система закупівель складається з двох рівнів. На першому – Департамент політики закупівель Міноборони, на другому рівні – два новостворених держпідприємства, які безпосередньо займатимуться закупівлями: «Агенція закупівель у сфері оборони» (ДП «Державний оператор тилу») та «Агенція оборонних закупівель». 

Минулого місяця ДОТ скасував 11 тендерів на закупівлю продуктів для ЗСУ, які відбулися 21 лютого. Результати було анульовано після подання позову до суду одним із постачальників – ТОВ «Трейд Граніт Інвест».

Які умови угоди між ДОТом і постачальниками? Комплекти продуктів мають закуповуватися за каталогом харчування, у разі коливання відбудеться індексація цін, а строк виконання договорів – три місяці. ДОТ оплачує прийнятий товар щомісячно протягом 10 днів. Водночас попередня оплата при замовленні на запит постачальника має становити 50% від вартості замовленого товару.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні