Дизайн упаковки - Артем Гусєв
Категорія
Новини
Дата

«Міць. Українська кам’яна». «Артемсіль» допоможе сформувати флотилію дронів-камікадзе для ГУР

1 хв читання

Дизайн упаковки - Артем Гусєв

До річниці початку великої війни ДП «Артемсіль» та платформа United24 презентували спеціальну партію солі. «Міць. Українська кам’яна» розфасована у пачки по 200 грамів. Увесь прибуток – 465 грн з кожної пачки – буде направлений на формування флотилії дронів-камікадзе для ГУР, йдеться в повідомленні держкомпанії.

Ключові факти

  • До річниці повномасштабного вторгнення United24 та «Артемсіль» зробили спеціальну партію солі. Розділили 20 т на 100 000 символічних пачок солі, видобутої в шахтах Соледара. 
  • «Міць. Українська кам’яна» з’явилась у продажу 21 лютого в мережі «Сільпо», а також онлайн на Rozetka. 
  • Вартість пачки – 500 грн. 465 грн з кожної із них перекажуть на формування флотилії дронів-камікадзе FPV (First Person View) для ГУР через United24. Один такий дрон коштує $700.
  • Ілюстрацію для упаковки спеціальної партії солі створив український дизайнер Артем Гусєв. Його варіант, в якому слово «Сіль» замінене на «Міць», а камʼяна квітка – на тризуб, став вірусним.
  • «Завдяки спеціальній партії «Артемсолі» ми зможемо укомплектувати дронами FPV нове ударне угруповання, яке найближчим часом стане на захист нашої країни по всій лінії фронту», – зазначив позивний «Волонтер», командир спецпідрозділу БпЛА «Крила» ГУР МО.

Контекст

Через російські обстріли в шахтах Соледара перестали видобувати сіль у квітні 2022 року. Це сталося вперше з часів Другої світової війни. Цехи «Артемсолі» згоріли, обладнання було знищене, будівлі зруйновані, а понад 2500 мешканців Соледару залишили свій дім. 

Частину запасів солі вдалось вивезти, але влітку 2022 року «Артемсіль» остаточно зникла з полиць продуктових мереж.

Дрони-камікадзе FPV (First Person View) використовуються буквально як снайперська зброя з відстані до 8 км. Завдяки встановленим камерам та сучасним засобам зв’язку оператор може керувати літальним апаратом у режимі реального часу, залишаючись при цьому на безпечній відстані.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні