Категорія
Новини
Дата

monobank зазнав потужної DDoS-атаки – Гороховський

Співвласник monobank Олег Гороховський повідомив про потужну DDoS-атаку на банк. Перед цим клієнти mono повідомляли про проблеми із роботою додатка. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

- «Найпотужніша DDoS-атака. Пройшли, піднімаємося. Зараз уже все штатно», – написав Гороховський у соцмережах. Подробиць він не розповів.

- Деякі користувачі Facebook під дописом Гороховського висловили думку, що причиною атаки могла стати мовна політика: декілька днів тому стало відомо, що monobank відмовиться від російської мови у застосунку.

Контекст

Востаннє Гороховський повідомляв про DDoS-атаку 15 лютого. Тоді від неї постраждали багато українських банків. За місяць до цього хакери атакували monobank, Альфа-Банк, Райффайзен Банк, ПриватБанк, Ощадбанк. Електронний банкінг останніх двох – «Приват24» та «Ощад 24/7» – перестав працювати.

Хакери також атакували «Дію», сайт Українського радіо і сайти з доменом gov.ua. На gov.ua зареєстровані всі органи влади – загалом 4700. Не постраждав лише сайт Національного банку.

Атаки на державні сайти тривали п’ять годин. Щоб системи працювали попри масовану атаку, компанія «Хостмайстер» підключала резервні сервери.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні