Категорія
Новини
Дата

На місці «російського дому» у Давосі відкриється «Дім військових злочинів Росії». Україна представить символічний проєкт на форумі

На щорічній зустрічі Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) в Давосі «Фонд Віктора Пінчука» представить виставку Russia War Crimes House, йдеться у анонсі фонду. Організатори хочуть привернути увагу міжнародної спільноти до війни в Україні.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Те, що декілька років років було «російським домом» у Давосі, тепер стане Russia War Crimes House – «Домом військових злочинів Росії», заявляють у фонді. 
  • Цей символічний проєкт представить виставку про військові злочини РФ в Україні. Мета проєкту: викласти основні факти, назвати імена та дати, показати конкретні обличчя й надати хоча б деяким жертвам війни можливість розповісти свої реальні історії, зазначають автори ініціативи. 
  • Виставка працюватиме з 22 по 26 травня. Організатори прагнуть ініціювати обговорення та привернути увагу осіб, які ухвалюють рішення та формують громадську думку, аби спонукати їх до реальних дій. Офіційне відкриття Russia War Crimes House – 23 травня о 9:30.

Контекст

25 травня відбудеться «Українська сніданкова дискусія у Давосі» – традиційний приватний захід, організований «Фондом Віктора Пінчука» та міжнародною інвестиційно-консалтинговою групою EastOne з нагоди щорічної зустрічі ВЕФ. Яким буде подальший хід війни та яким буде майбутнє України та світу після її закінчення? Фарід Закарія, ведучий програми Fareed Zakaria GPS на каналі CNN, виступить модератором розмови з професором історії Тімоті Снайдером, головною редакторкою журналу The Economist Занні Мінтон Беддос та міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, членами Верховної Ради та іншими учасниками. Інформація щодо учасників «Української сніданкової дискусії» буде оновлюватись, просимо слідкувати за нашими анонсами.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні