Категорія
Новини
Дата

«Нафтогаз» підготує нову пропозицію власникам євробондів. Компанія заявила, що гроші є, але уряд не погодив виплати

1 хв читання

Держателі єврооблігацій НАК «Нафтогаз України» відмовилися прийняти запит на згоду про відтермінування виплат. НАК підготує нову пропозицію з урахуванням доручення уряду змінити ці умови, пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на біржове повідомлення компанії.

Ключові факти

  • «Нафтогаз» повідомив про відмову власників його єврооблігацій прийняти запит на згоду про відтермінування виплат на два роки та плани вийти з новою пропозицією, враховуючи заборону уряду на проведення виплат за наявними умовами та дорученням змінити ці умови.
  • «Із моменту запуску запиту згоди «Нафтогаз» веде конструктивні обговорення з власниками облігацій…», – йдеться в повідомленні. Зазначається, що «Нафтогаз» очікує сформулювати нову пропозицію з урахуванням постанови Кабміну №625 від 21 липня, яка зобов’язує компанію укласти нову угоду.
  • Пізніше «Нафтогаз» повідомив, що компанія має кошти для виплат власникам єврооблігацій. 22 липня фінансовий директор «Нафтогазу» Роман Чумак, а 23 липня вже голова правління «Нафтогазу» Юрій Вітренко звернулися до Кабміну за погодженням виплат. Але уряд такого дозволу не надав.

Контекст

7 липня Кабмін дозволив «Нафтогазу» змінити кредитні умови з емітентом його єврооблігацій Kondor Finance plc. «Нафтогаз» звернувся до власників його єврооблігацій на суму майже $1,5 млрд із пропозицією відстрочити виплати купонів за ними на два роки, зокрема, відкласти на такий самий термін погашення єврооблігацій-2022 на $335 млн.

«Нафтогаз» пропонував виплатити всі купони за єврооблігаціями-2022 та 2024 19 липня 2024 року і того самого дня погасити єврооблігації-2022. А купони за єврооблігаціями-2026 НАК хотів би виплатити 8 листопада 2024 року.

Власники єврооблігацій мали ухвалити рішення до 21 липня, а збори щодо його затвердження намічені на 26 липня – у період пільгового періоду, який для євробондів НАК становить пʼять робочих днів.

21 липня своєю постановою Кабмін визнав незадовільною роботу правління НАК «Нафтогаз України» щодо зміни кредитних умов з емітентом його єврооблігацій Kondor Finance plc. «Нафтогаз» зобовʼязали підписати договір із Kondor Finance на встановлених урядом умовах. Самі умови не зазначені. А також – окремо погоджувати з урядом свої дії щодо укладання угоди з Kondor Finance.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні