Категорія
Новини
Дата

Уряд визнав незадовільною роботу керівництва «Нафтогазу» щодо зміни кредитних умов євробондів

Кабінет міністрів визнав незадовільною роботу правління НАК «Нафтогаз України» щодо зміни кредитних умов з емітентом його єврооблігацій Kondor Finance plc. Про це пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на текст урядового розпорядження.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Кабмін зобовʼязав «Нафтогаз» підписати договір із Kondor Finance на встановлених урядом умовах. Самі умови не зазначені.
  • «Нафтогаз» також зобовʼязали окремо погоджувати з урядом свої дії щодо укладання угоди з Kondor Finance.

Контекст

7 липня Кабмін дозволив «Нафтогазу» змінити кредитні умови з емітентом його єврооблігацій Kondor Finance plc. «Нафтогаз» звернувся до власників його єврооблігацій на суму майже $1,5 млрд із пропозицією відстрочити виплати купонів за ними на два роки, зокрема, відкласти на такий самий термін погашення єврооблігацій-2022 на $335 млн.

«Нафтогаз» пропонує виплатити всі купони за єврооблігаціями-2022 та 2024 19 липня 2024 року і того самого дня погасити єврооблігації-2022. А купони за єврооблігаціями-2026 НАК хотів би виплатити 8 листопада 2024 року.

Власники єврооблігацій мають ухвалити рішення до 21 липня, а збори щодо його затвердження намічені на 26 липня – у період пільгового періоду, який для євробондів НАК становить пʼять робочих днів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні