Категорія
Новини
Дата

«Нафтогаз» залишиться постачальником «останньої надії» до завершення воєнного стану

Виконувати функції постачальника «останньої надії» на газовому ринку до завершення воєнного стану та пів року після його скасування буде газопостачальна компанія «Нафтогаз України» (входить до групи «Нафтогаз»). Таке рішення уряд ухвалив 12 вересня, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Визначено на період воєнного стану та протягом шести місяців після його припинення або скасування ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» постачальником «останньої надії» без проведення конкурсу», – написав Мельничук.

Контекст

У липні у ГК «Нафтогаз України» закінчився встановлений урядом строк виконання функцій постачальника «останньої надії».

За даними компанії, після початку повномасштабного вторгнення Росії у звязку з неможливістю низкою газових компаній здійснювати постачання газу для населення за пільговим тарифом з 1 травня 2022 року клієнтами ГК «Нафтогаз України», як постачальника «останньої надії», стали ще 10,6 млн домогосподарств. Таким чином, загальна кількість домогосподарств на обслуговуванні зросла до 12,4 млн.

Постачальник «останньої надії» – компанія, яка зобовʼязана протягом 60 днів постачати газ споживачеві у разі, якщо всі інші постачальники не зможуть цього зробити. Постачальник «останньої надії» гарантує, що споживачі не залишаться без газу навіть у разі надзвичайних ситуацій або криз. Така компанія зобовʼязана мати резерв газу, що дорівнює максимальному місячному обсягу споживання в опалювальний сезон.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні