Категорія
Новини
Дата

Нардеп Алєксєєв вийшов із СІЗО під заставу в понад 2,2 млн грн. Його підозрюють у шахрайстві

1 хв читання

Народний депутат від «Європейської солідарності» Сергій Алєксєєв, якого підозрюють у шахрайстві, вийшов з-під варти під заставу в 2,26 млн грн. Про це він повідомив у коментарі «Суспільному».

Ключові факти

  • За словами Алєксєєва, заставу внесли ввечері, 3 липня, а вийшов із СІЗО він по обіді, 4 липня.
  • «Справи там немає, кажуть кращі адвокати. Це виключно підстава опозиційного депутата. Далі ми будемо відстоювати: йти або на виправдальний вирок, або на закриття справи», – сказав Алєксєєв.

Контекст

СБУ 30 червня заявила, що чинний народний депутат за $50 000 обіцяв громадянину однієї з країн Європи допомогти уникнути екстрадиції. Йому оголосили підозру. Партія «Європейська солідарність» повідомила, що йдеться про Сергія Алєксєєва, і назвала дії правоохоронців «тиском» на представників цієї політичної сили.

Державне бюро розслідувань просило про арешт підозрюваного з альтернативою застави 10 млн грн.

3 липня Личаківський районний суд Львова обрав Алєксєєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб із альтернативою застави у 2,26 млн грн.

Сергій Алєксєєв – народний депутат України XVIII (від Блоку Петра Порошенка) та IX (від «Євросолідарності») скликань. Очолює підкомітет із питань діяльності органів правопорядку Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. Алєксєєв має звання заслуженого юриста України та кандидата юридичних наук.

У 2006–2014 роках Алєксєєв – керуючий партнер, а згодом директор ТОВ «Юридична компанія «Алєксєєв, Боярчуков і партнери», співзасновником якої він є. Компанія спеціалізується на питаннях банкрутства та реструктуризації заборгованості, судового й арбітражного вирішення спорів.

За даними руху «Чесно», фірма Алєксєєва фігурувала в кримінальному провадженні щодо ухилення від сплати податків і розтрати ввіреного службовим особам майна.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні