Сергій Алєксєєв /з особистого архіву
Категорія
Новини
Дата

Нардепу Алєксєєву з Євросолідарності оголосили підозру. СБУ заявила, що він обіцяв за $50 000 іноземцю уникнути екстрадиції

1 хв читання

Сергій Алєксєєв Фото з особистого архіву

Служба безпеки України 30 червня заявила, що чинний народний депутат за $50 000 обіцяв громадянину однієї з країн Європи допомогти уникнути екстрадиції. Йому оголосили підозру. Партія Європейська Солідарність повідомила, що йдеться про Сергія Алєксєєва і назвала дії правоохоронців «тиском» на представників цієї політичної сили.

Ключові факти

  • За даними СБУ, парламентар нібито «гарантував» використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.
  • У повідомленні йдеться, що працівники служби задокументували факт отримання нардепом $20 000 – першої частини грошової винагороди, та спіймали, коли йому вручали другу частину у $30 000.

  • Генпрокурор санкціонував оголошення нардепу про підозру за ч. 4 ст. 190 ККУ (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах).
  • Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Санкція передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
  • Пізніше партія Європейська Солідарність повідомила про обшуки у народного депутата Сергія Алєксєєва. Політична сила розцінює їх як «продовження політичних провокацій, щоб дискредитувати політсилу й залякати її представників та як перешкоджання діяльності народного депутата».

Контекст

Сергій Алєксєєв – народний депутат України XVIII (від Блоку Петра Порошенка) та IX (від Євросолідарності) скликань. Очолює підкомітет з питань діяльності органів правопорядку комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. Алєксєєв має звання заслуженого юриста України та кандидата юридичних наук.

У 2006-2014 роках Алєксєєв – керуючий партнер, а згодом директор ТОВ «Юридична компанія Алексєєв, Боярчуков і партнери», співзасновником якої він є. Компанія спеціалізується на питаннях банкрутства та реструктуризації заборгованості, судового та арбітражного вирішення спорів.

За даними руху «Чесно», фірма Алєксєєва фігурувала в кримінальному провадженні щодо ухилення від сплати податків та розтрати ввіреного службовим особам майна.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні