Категорія
Новини
Дата

Суд арештував нардепа Алєксєєва на 60 діб. Його підозрюють у шахрайстві

1 хв читання

Народному депутату від «Європейської солідарності» Сергію Алексєєву, якого підозрюють у шахрайстві, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб. Таке рішення 3 липня ухвалив Личаківський районний суд Львова, повідомив кореспондент «Укрінформу» із залу суду. 

Ключові факти

  • Альтернативою арешту є застава у розмірі 2,3 млн грн.
  • Сам Алєксєєв заявив, що не має таких грошей. За словами нардепа, потрібну суму шукатимуть його друзі та колеги.
  • Колеги Алєксєєва з «Європейської солідарності» заявляють, що, на їхню думку, оголошення рішення суду умисно затягли до 18:00, щоб не дати можливості провести оплату сьогодні.

Контекст

СБУ 30 червня заявила, що чинний народний депутат за $50 000 обіцяв громадянину однієї з країн Європи допомогти уникнути екстрадиції. Йому оголосили підозру. Партія «Європейська солідарність» повідомила, що йдеться про Сергія Алєксєєва, і назвала дії правоохоронців «тиском» на представників цієї політичної сили.

Державне бюро розслідувань просило про арешт підозрюваного з альтернативою застави 10 млн грн.

Сергій Алєксєєв – народний депутат України XVIII (від «Блоку Петра Порошенка») та IX (від «Євросолідарності») скликань. Очолює підкомітет із питань діяльності органів правопорядку Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. Алєксєєв має звання заслуженого юриста України та кандидата юридичних наук.

У 2006–2014 роках Алєксєєв – керуючий партнер, а згодом директор ТОВ «Юридична компанія Алексєєв, Боярчуков і партнери», співзасновником якої він є. Компанія спеціалізується на питаннях банкрутства та реструктуризації заборгованості, судового та арбітражного вирішення спорів.

За даними руху «Чесно», фірма Алєксєєва фігурувала в кримінальному провадженні щодо ухилення від сплати податків та розтрати ввіреного службовим особам майна.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні