OpenAI. /Ілюстрація Shutterstock / Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Наступного тижня OpenAI планує запустити GPT Store, де можна продавати власні чат-боти

Перш ніж створений GPT з’явиться у GPTStore.ai, він проходить верифікацію від OpenAI. Фото Ілюстрація Shutterstock / Анна Наконечна

ШІ-лабораторія OpenAI Сема Альтмана запустить маркетплейс GPT Store з 8 січня 2024-го. Користувачі зможуть публікувати та монетизувати власні GPT. Про це йдеться у листі, що отримали платні підписники ChatGPT.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • GPT Store – маркетплейс від OpenAI, де користувачі платної версії зможуть публікувати на загал та монетизувати власні чат-боти. Серед вже створених – віртуальні GPT жінки, ШІ-асистенти, аналітики квартальних звітів, вигадані персонажі тощо. 
  • «Ми запустимо GPT Store наступного тижня», – йдеться у листі OpenAI. Проте спочатку чат-бот має відповідати оновленим вимогам і правилам використання GPT. Компанія не публікуватиме боти, що містять сексуальне насилля над дітьми, порнографію, мову ворожнечі, плагіат, порушення конфіденційності тощо. 
  • Якщо ваш чат-бот не порушує політику компанії, його можна поширити на загал. «Опублікуйте свій GPT як «Загальнодоступний». GPT із вибраним «Усі, хто має посилання» не відображатиметься в магазині», – йдеться у листі.

Контекст

Створення власного чат-бота на базі OpenAI – функція GPT-4 Turbo, покращеної версії GPT-4 для платних підписників. У листопаді 2023-го її представив CEO OpenAI Сем Альтман під час презентації. Протягом дев’яти днів після запуску функції користувачі ChatGPT зробили понад 11 200 нових GPT. 

Перш ніж створений GPT з’явиться у GPTStore.ai, він проходить верифікацію від OpenAI. «Ми переконаємося, що GPT у магазині відповідають нашій політиці, перш ніж вони стануть доступними», – сказав Альтман. 

У листопаді він лише анонсував можливість монетизації власних чат-ботів. «Ми збираємося платити людям, які створюють найкорисніший і найбільш використовуваний GPT, частину нашого доходу», – заявляв Альтман. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні