Категорія
Новини
Дата

Компанія OpenAI провела перший захід для розробників. Що там анонсували

Компанія OpenAI, яка розробляє ШІ чат-бот ChatGPT, провела перший захід для розробників 6 листопада, на якому анонсувала низку оновлень, серед них GPT-4 Turbo та GPT Store для публікації кастомних GPT, пише TechCrunch

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • За даними OpenAI, щотижня ChatGPT користуються понад 100 мільйонів людей. Понад 2 млн розробників створюють рішення за допомогою її API.
  • Компанія представила покращену версію популярної моделі GPT-4 — GPT-4 Turbo. Оновлена версія має контекстне вікно 128 000 токенів (приблизно 100 000 слів) – це в чотири рази більше, ніж GPT-4. Нова модель використовує дані до квітня 2023 року. 
  • OpenAI оголосив, що дозволить користувачам створювати власні версії GPT. Ботів можна буде створювати просто за запитом, без знання коду. Корпоративним клієнтам дозволять створювати лише внутрішні GPT на основі бази знань компанії. Зокрема, підключати GPT до баз даних або електронної пошти, щоб імпортувати зовнішню інформацію.
  • Компанія дозволить користувачам публікувати ці GPT у магазині, що з’явиться пізніше цього місяця. Спочатку там будуть GPT від «перевірених розробників». 
  • OpenAI відкрила доступ через API до моделі DALL-E 3 для перетворення тексту в зображення. Вона доступна із вбудованими інструментами модерації. 
  • Також розробник ChatGPT анонсував програму під назвою Copyright Shield, яка допоможе захистити компанії, які використовують продукти штучного інтелекту OpenAI, від претензій щодо авторських прав.

Контекст  

З 6 липня OpenAI зробила загальнодоступним GPT-4. Доступ отримали всі клієнти, які платять за ChatGPT API.

Наприкінці серпня OpenAI презентувала ChatGPT Enterprise – корпоративну версію ChatGPT з додатковими функціями та засобами захисту конфіденційності. Вона дозволяє користувачам вводити набагато довші запити і звертатися до чат-бота необмежену кількість разів, а також гарантує шифрування даних.

Річний виторг OpenAI наблизився до $1 млрд, що значно перевищує прогнози, які OpenAI раніше надала акціонерам.

Наприкінці вересня OpenAI презентувала Dall-E 3 – останню версію свого інструменту перетворення тексту на зображення. Для заповнення підказок інструмент використовує ChatGPT. Користувачі можуть ввести запит на зображення та налаштувати підказки у розмовах із ChatGPT. Наприкінці жовтня компанія зробила Dall-E 3 доступною у ChatGPT Plus та Enterprise. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні