Категорія
Новини
Дата

Націоналізація російського майна. Верховна Рада розширила дію закону на громадян РФ та колаборантів

Верховна Рада ухвалила порядок націоналізації майна, яке належить громадянам РФ та будь-яким фізичним та юридичним особам, які публічно заперечують російсько-українську війну. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Парламент ухвалив законопроєкт про внесення змін в закон «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності РФ та її резидентів» №7169.
  • Дія закону розширюється: на фізосіб – громадян РФ; осіб, які не є громадянами РФ, але мають тісний звʼязок з агресором; юрособи, що працюють в Україні, але бенефіціаром яких є РФ; юрособи в Україні, у яких РФ володіє прямо чи опосередковано часткою в капіталі чи є засновником.
  • Під дію закону потраплять фізичні чи юрособи незалежно від громадянства та місця проживання, які публічно заперечують чи підтримують здійснення збройної агресії РФ проти України.
  • Закон застосують до компаній та громадян, які підтримують встановлення тимчасової окупації частини території України, та які не зупинили чи не припинили діяльність на території РФ в період дії воєнного стану в Україні.
  • Закон передбачає, що націоналізоване майно піде в рахунок майбутньої репарації на користь України, яка зазнала агресії з боку РФ.

Контекст

3 березня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7122, який визначає порядок націоналізації Україною активів, що належать РФ, 10 березня його підписав президент Володимир Зеленський. Закон визначає правові засади примусового вилучення з мотивів суспільної необхідності об’єктів права власності РФ як держави, яка почала повномасштабну війну проти України, та її держкомпаній.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні