Категорія
Новини
Дата

Найтихіша ніч від початку вторгнення. Інтенсивність бойових дій знизилась напередодні переговорів України з Росією

1 хв читання

Українська та російська делегації мають зустрітись 28 лютого на українсько-білоруському кордоні, у районі річки Припʼять 

Після опівночі у низці міст – Києві, Вінниці, Полтаві, Чернівцях, Житомирі, Чернігові – оголошували про повітряну тривогу. Зʼявляється інформація про пересування російських військ. Проте повідомлень про масовані бої, обстріли міст та інфраструктури, які у попередні дні посилювались саме вночі, немає.

За чотири доби втрати РФ, за даними Генштабу ЗСУ, – понад 4500 осіб (приблизно 1500 – вбитими). Україна також понесла непоправні втрати: 352 загиблих, з яких 14 дітей. Поранених – 1684, з них 116 дітей.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Володимиру Зеленському зустрітися з російською делегацією на річці Припʼять. Перемовини буде вести не сам Зеленський, а українська делегація. Попередніх умов для зустрічі немає.

Лукашенко взяв на себе відповідальність за те, що на час проїзду до місця зустрічі, під час переговорів та повернення української делегації всі літаки, гелікоптери та ракети, розміщені на білоруській території, залишаться на землі.

Зеленський заявив, що не дуже вірить в результат зустрічі, але погодився, щоб в українців не було сумніву, що він як президент не намагався зупинити війну.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні