Категорія
Новини
Дата

НБУ виставив на продаж 93 земельні ділянки під забудову

Національний банк України виставив на відкриті торги в системі «Прозорро.Продажі» 93 земельні ділянки. Йдеться про активи, набуті НБУ у власність у рахунок погашення боргів за кредитами рефінансування, наданими банкам України, повідомила пресслужба НБУ.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Всі земельні ділянки розташовані в Київській області і мають цільове призначення «під забудову». Зокрема, для будівництва та обслуговування житлового будинку та господарських споруд (присадибна ділянка), для розміщення іншої житлової або громадської забудови, а також обʼєктів інфраструктури. 
  • «Проведення аукціонів заплановано 16 листопада 2023 року. Взяти участь у них зможуть усі охочі відповідно до вимог до учасників земельних аукціонів», – зазначив Павло Власенко, начальник відділу супроводження реалізації застав Управління роботи з проблемними активами НБУ. 
  • НБУ створив окремий розділ на власному офіційному вебсайті, в якому зібрана вся актуальна інформація про активи НБУ, виставлені на продаж або заплановані для реалізації. 

Контекст

За 2022 рік НБУ отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 1,07 млрд грн. Найбільше коштів надійшло від позачергового погашення кредиторських вимог АТ «Родовід Банк» перед НБУ – 945 млн грн. 

Починаючи з 2015 року, НБУ загалом повернув 18,3 млрд грн заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків, залишок якої станом на 31 грудня 2022 року становив 38,2 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні