Категорія
Новини
Дата

Nestle випустить свою першу веганську шоколадку KitKat

Компанія Nestle в 2021 році випустить перший веганський батончик KitKat. Продукт під назвою KitKat V вийде в кількох країнах світу, йдеться в повідомленні.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія стверджує, що KitKat V виготовлений зі 100% екологічно чистого какао і є сертифікованим веганським продуктом.
  • При створенні цього батончика замість молока використовують рисову суміш, зазначає Bloomberg. Це перший веганський аналог молочного шоколаду Nestle.
  • На розробку батончика знадобилося близько двох років. Основна проблема при створенні альтернатив молочному шоколаду полягає в тому, щоб отримати кремоподібну текстуру при змішуванні з какао і цукром.
  • Новий продукт можна буде купити онлайн і в окремих магазинах у деяких країнах, включаючи Велику Британію.

Контекст

Багато невеликих брендів виробляють веганський шоколад. Однак більшість великих брендів ще не приєдналися до цієї тенденції. Lindt&Spruengli є однією з тих, хто це робить. Компанія продає шоколад на основі вівсяного молока під брендом Hello. Також Mars випустила веганську версію шоколадок Galaxy у Великій Британії. Cadbury з групи Mondelez International також оголосила про плани з виробництва молочного шоколаду на рослинній основі.

Шоколадні вироби – одна з останніх категорій продукції Nestle, яка також приєдналася до тенденції виготовлення рослинної їжі. У минулому році Nestle Purina запустила комбіновану лінію кормів для домашніх тварин, додавши окрім м'ясного білку ще й білок комах, а також рослинний білок із насіння квасолі і проса.

Також Nestle виробляє ковбаси та м'ясний фарш на рослинній основі, а також морозиво й кавові продукти без молока.

Важливі цифри

За оцінкою старшого аналітика Third Bridge Лендона Люксембурга, продукти рослинного походження становлять менше 1% серед білкових продуктів харчування, пише MarketWatch. За прогнозом аналітичної компанії Morningstar, до 2029 року ринок м'яса на рослинній основі сягне $74 млрд. У 2019 році обсяг його продажів склав $11 млрд, на що вплинуло зростання популярності веганства, прихильності до здорового харчування і збільшення проблем зі здоров'ям.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні