Категорія
Новини
Дата

Nike подав до суду на New Balance та Skechers за порушення технологічного патенту

Американський виробник спортивного одягу Nike подав до суду на конкурентів New Balance та Skechers, звинувативши їх у порушенні технологічного патенту, який використовує для виготовлення верхніх частин кросівок. Про це пише Reuters із посиланням на позовну заяву.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • New Balance та Skechers використовували під час виробництвя спортивних кросівок технологію Nike Flyknit, ідеться у позовній заяві. Ця технологія «дозволяє Nike створювати взуття з відмінними експлуатаційними характеристиками, дизайном та естетикою, і все це за скорочення кількості матеріалів та відходів».
  • Компанія Nike заявила, що конкуренти використовували запатентовану технологію під час виробництвя кросівок Skechers Arch Fit, Glide Step та Ultra Flex 3, а також New Balance Fresh Foam та FuelCell. 
  • Коментуючи позов, компанія New Balance заявила, що «поважає права інтелектуальної власності конкурентів, але Nike не володіє ексклюзивним правом на розробку та виробництво взуття традиційними методами виробництва, які використовувалися в галузі протягом десятиліть».

Контекст

Як заявляли в компанії Nike, технологія Flyknit зʼявилася завдяки переобладнанню верстата для вʼязання светрів та шкарпеток під виробництво верхньої частини бігового взуття.

Результатом цього інноваційного експерименту став кросівок, який у своїй верхній частині нагадує звичайну шкарпетку, але характеризується міцністю та стійкістю, гідною найкращих зразків спортивного взуття. Крім того, під час виробництва Nike Free Flyknit використовується на 35 елементів менше, ніж Nike Air Pegasus + 28, що дозволяє значно скоротити кількість відходів.

Getty Images

Кросівки з технологією Nike Flyknit Фото Getty Images

Nike подав до суду на New Balance та Skechers за порушення технологічного патенту /Фото 1

Модель кросівок New Balance Fresh Foam

Раніше Nike також подав до суду на Adidas, Puma і Lululemon за порушення патентних прав на технологію Flyknit. 

У відповідь Adidas подав зустрічний позов, стверджуючи, що технологія підбору взуття Nike Adapt, програми для тренувань Run Club і Training Club, а також додаток SNKRS для продажу взуття обмеженим тиражем порушують патенти. 

У результаті Adidas і Puma вдалося врегулювати свої позови. У справі Nike проти Lululemon суд поки що рішення не виніс.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні