Категорія
Новини
Дата

Німецька BASF закрила свої проєкти в Росії та Білорусі. У РФ в компанії було щонайменше пʼять «дочок»

Німецька хімічна компанія BASF закрила свої проєкти в РФ та Білорусі з 10 липня 2022 року. Виняток – діяльність із підтримки виробництва продуктів харчування, йдеться у звіті компанії за перше півріччя.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Після аналізу наслідків цього рішення BASF визнала знецінення активів у розмірі €51 млн, а також резерви під зобовʼязання перед клієнтами, постачальниками та співробітниками у розмірі €27 млн.
  • «У поточній ситуації, як і раніше, переважає крайня невизначеність. Майбутні події можуть мати суттєвий і несприятливий вплив на ефективність активів і призвести до їх подальшого знецінення», – наголошує BASF.

Контекст

У 2021 році виторг компаній групи в Росії та Білорусі склав близько 1% від загального обсягу продажів BASF Group (78,6 млрд євро). Станом на 27 квітня у двох країнах працювало 684 співробітники, компанія заявляла про намір підтримувати їх до кінця 2022 року.

BASF працює у шести основних бізнес-сегментах: хімікати, матеріали, промислові рішення, технології для обробки поверхонь, харчування та догляд, рішення для сільського господарства. 

За даними «Інтерфакса», у Росії в компанії було щонайменше пʼять «дочок»: ТОВ «БАСФ» (торгівля добривами), ТОВ «БАСФ Промислові метали» (торгівля металами в первинних формах), ТОВ «БАСФ Південь» (торгівля насінням), ТОВ «Хеметалл» (торгівля промисловими хімікатами) та ТОВ «БАСФ Схід» (виробництво лакофарбових матеріалів).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні