Категорія
Новини
Дата

Німецький орендодавець Vonovia купить конкурента Deutsche Wohnen за €19 млрд. Це найбільша угода на ринку житлової нерухомості в Європі

Дві найбільші німецькі компанії в сфері нерухомості Vonovia SE і Deutsche Wohnen вирішили обʼєднатися. Угода на €19 млрд стане найбільшою в історії на ринку нерухомості Європи, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Vonovia заплатить загалом €53,03 за акцію Deutsche Wohnen.
  • Компанії планують економити €105 млн на рік завдяки спільному управлінню портфелями активів.
  • Виконавчий директор Майкл Зан і фінансовий директор Deutsche Wohnen Філіп Гросс будуть призначені членами правління Vonovia після злиття.
  • Vonovia вже втретє намагається придбати Deutsche Wohnen. Попередня спроба зазнала невдачі в лютому 2016 року, після того як Vonovia не змогла отримати достатньої підтримки з боку інвесторів у Deutsche Wohnen.
  • Цього разу Зан заявив про впевненість у тому, що понад 50% акціонерів Deutsche Wohnen погодяться на угоду.
  • Загальна ринкова оцінка обʼєднаної компанії складе близько €47 млрд, пише Reuters.

Контекст

Vonovia і Deutsche Wohnen є найбільшими орендодавцями житла в Німеччині. Разом вони контролюють понад 500 000 квартир. Їхнє об’єднання викликало негатив активістів, особливо в Берліні, через зміцнення влади великих власників нерухомості.

Протягом останніх років німецькі орендодавці стикалися з громадським тиском через зростання цін. Deutsche Wohnen стала основною мішенню активістів після придбання великої кількості соціального житла, яке було виставлене на продаж містом для сплати державного боргу.

За останні два десятиліття знайти будинок у столиці Німеччини стало дедалі важче. З 2009 року ціни на оренду житла в багатьох районах зросли більш ніж удвічі. Це змусило місцевий уряд встановити обмеження на підвищення орендної плати в 2020 році. Однак Конституційний суд скасував це рішення минулого місяця.

Хоча Берлін є епіцентром проблеми, орендна плата зростає в містах у всій Німеччині, а доступне житло стало гаслом на передвиборчих кампаніях.

Аби забезпечити політичну підтримку угоди, Vonovia SE і Deutsche Wohnen пообіцяли обмежити регулярне збільшення орендної плати до 1% на рік у Берліні протягом наступних трьох років. Також угода включає поступки місту та орендарям – Vonovia планує продати уряду Берліна близько 20 000 квартир, які знаходяться у її власності, та побудувати близько 13 000 нових.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні