Категорія
Новини
Дата

Німецького виробника будматеріалів Knauf внесли до списку міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло німецьку компанію Knauf – одного з найбільших у світі виробників будматеріалів – до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це йдеться у повідомленні на сайті НАЗК.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Серед причин такого рішення НАЗК називає той факт, що за 2022 рік Knauf сплатила до бюджету РФ близько $117 млн. Крім того, німецька компанія сприяє мобілізації в Росії, відправляючи співробітників на війну проти України, зазначається у повідомленні відомства.
  • Knauf має потужності з виробництва акустичних стельових плит та підвісних систем в Спеціальній економічній зоні «Алабуга» (Татарстан), на території якої організовано виробництво БПЛА Shahed-136, наголосили в НАЗК.
  • Також зазначається, що керівництво Knauf може бути пов’язане з кремлівським режимом. Співвласник компанії Ніколаус Вільгельм Кнауф протягом 23 років (з лютого 1999-го по березень 2022 року) мав статус Почесного Консула РФ у Нюрнберзі.
  • В НАЗК зазначили, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну компанія не залишила російський ринок.
  • У жовтні 2022 року німецькі ЗМІ повідомляли, що Knauf підтримує мобілізацію своїх співробітників до лав збройних сил РФ. Йшлося про те, що російські керівники заводу Knauf у підмосковному Красногорську погоджували з владою списки тих, кого можна відправити на війну.
  • У лютому 2023 року Knauf взяла участь у виставковому заході YugBuild та представила інноваційні будматеріали російського виробництва. Наприкінці листопада 2023 року компанія організувала виставковий захід «KNAUF BUILD FEST 2023» під гаслом «Найбільший фестиваль технологій та рішень КНАУФ для будівництва та оздоблення. Шість зон зростання для справжніх професіоналів». 

Контекст

Knauf володіє заводами у Києві та Соледарі. Останній після оновлення був відкритий у 2008 році, а його виробничі потужності дозволяли випускати до 60 млн кв м гіпсокартонних плит та до 300 000 т сухих будівельних сумішей на рік. У підприємство було інвестовано близько 2 млрд грн. 

Завод називали одним із найкращих проєктів із залучення іноземних інвестицій у Донецьку область.

У травні 2022 року росіяни обстріляли завод у Соледарі. Було опубліковано фото і відео пожежі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні