Ірина Коссе /надано пресслужбою, а також оброблено і доповнено за допомогою ШІ (штучного інтелекту) Photoshop Beta.
Категорія
Гроші
Дата

«Це буде катастрофа». Польські перевізники заблокували кордон, щоб захистити від українців ринок перевезень ЄС на €370 млрд. Економістка Ірина Коссе пояснює, що відбувається насправді

Ірина Коссе, провідна наукова співробітниця Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Фото надано пресслужбою, а також оброблено і доповнено за допомогою ШІ (штучного інтелекту) Photoshop Beta.

Польські перевізники з 23 листопада погрожують повністю перекрити кордон для українських вантажівок. Протест може поширитись і на українсько-словацький кордон. Так вони нібито захищають від українських перевізників європейський ринок автоперевезень розміром €368 млрд, за даними сервісу Statista. Чому вони протестують насправді, яка ціна питання та чи має Україна важелі впливу, щоб деблокувати кордон? Бліцінтервʼю з Іриною Коссе, старшою науковою співробітницею Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

«Якщо поляки перекриють пункт «Медика – Шегині», можна констатувати: торгівля з Польщею автотранспортом повністю заблоковано», – каже Ірина Коссе, старша наукова співробітниця Інституту економічних досліджень та політичних консультацій. Вона з 2011 року вивчає економічні відносини Україна – ЄС.

6 листопада польські перевізники заблокували три найбільші пункти пропуску між країнами. З 23 листопада вони погрожують перекрити останній доступний для проїзду вантажівок пункт «Медика – Шегині». Блокада може тривати до 1 лютого 2024-го. У середньому один день простою через страйк на польсько-українських пунктах пропуску завдає одній українській компанії близько 1 млн грн втрат, підрахувала Європейська Бізнес Асоціація.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні