Ірина Коссе /надано пресслужбою, а також оброблено і доповнено за допомогою ШІ (штучного інтелекту) Photoshop Beta.
Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

«Це буде катастрофа». Польські перевізники заблокували кордон, щоб захистити від українців ринок перевезень ЄС на €370 млрд. Економістка Ірина Коссе пояснює, що відбувається насправді

7 хв читання

Ірина Коссе, провідна наукова співробітниця Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Фото надано пресслужбою, а також оброблено і доповнено за допомогою ШІ (штучного інтелекту) Photoshop Beta.

Польські перевізники з 23 листопада погрожують повністю перекрити кордон для українських вантажівок. Протест може поширитись і на українсько-словацький кордон. Так вони нібито захищають від українських перевізників європейський ринок автоперевезень розміром €368 млрд, за даними сервісу Statista. Чому вони протестують насправді, яка ціна питання та чи має Україна важелі впливу, щоб деблокувати кордон? Бліцінтервʼю з Іриною Коссе, старшою науковою співробітницею Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

«Якщо поляки перекриють пункт «Медика – Шегині», можна констатувати: торгівля з Польщею автотранспортом повністю заблоковано», – каже Ірина Коссе, старша наукова співробітниця Інституту економічних досліджень та політичних консультацій. Вона з 2011 року вивчає економічні відносини Україна – ЄС.

6 листопада польські перевізники заблокували три найбільші пункти пропуску між країнами. З 23 листопада вони погрожують перекрити останній доступний для проїзду вантажівок пункт «Медика – Шегині». Блокада може тривати до 1 лютого 2024-го. У середньому один день простою через страйк на польсько-українських пунктах пропуску завдає одній українській компанії близько 1 млн грн втрат, підрахувала Європейська Бізнес Асоціація.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні